Rally Sajtóanyag

Cseh Vili ment volna még egy kört

Sikerrel mutatkozott be murvás talajon a Korda Racing magyar bajnok autójával Cseh Vilmos és Kovács Zoltán, a páros két év kihagyás után az abszolút ötödik helyen zárta az idei Mikulás Rallyt.

 

Összességében sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Korda Racing, hiszen a csapat hat párosából öt teljesítette az idei versenyszezon utolsó murvás versenyét, a 23. TAXI4 Mikulás Rallyt. A sajnálatos kivételt az ifjabb Fekete László – Fekete László páros jelentette, akik a tereprali szabályok szerint épített Nissan Quashqai-jal a rali második szakaszán, fékhiba miatt a verseny feladására kényszerültek.

 

A csapat tagjai közül az a Cseh Vilmos végzett a legelőkelőbb helyen, aki több mint két éve ült először, és ezidáig utoljára, a Skoda Fabia R5-ben, murván pedig most először tette magát próbára. Vili murvás bemutatkozására nem lehet panasz, hiszen a célban az abszolút ötödik helyet szerezte meg, alig néhány másodperccel elmaradva a negyedik helyezett mögött. A pilóta egyébként olyannyira élvezte a versenyt, hogy legszívesebben ment volna még egy kört. Szintén egy Skoda Fabia R5-tel szállt harcba a Ritmus ASE versenyzőpárosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely is. Ők ketten is elégedetten érkeztek célba, tervüknek megfelelően remekül érezték magukat a murvás pályákon, szakaszról-szakaszra gyorsulva, az abszolút 13. helyen érkeztek célba.

 

Pályafutása során első alkalommal szállt versenybe Mitsubishivel Vizelli Károly és felesége, Vizelliné Jobbágy Éva. A közönségkedvenc párosnak több nehézséggel is szembe kellett néznie, volt két defektjük és az AC pumpa is rakoncátlankodott, de idén is élvezték a Mikulás Rallyt, melyen végül az abszolút 16. helyet szerezték meg. Szintén sikerrel teljesítette a távot a kétkerék-meghajtású Citroennel Kerék Balázs és Őry Tamás, akik úgy zártak kategóriájuk harmadik helyén, hogy a záró szakaszt úgy is megnyerték a kategóriában, hogy nem működött az átbeszélőjük.  Sokáig úgy tűnt a csapaton belül Hevesi István lehet a második legjobb befutó, aki ezúttal is szédületes tempót diktált az EVO VI-os Mitsubishivel. Volt olyan gyorsasági szakasz, ahol az abszolút harmadik autót autózta navigátorával, Józsa Péterrel, azonban a rali záró szakaszán begyűjtöttek egy defektet és egy apró műszaki hiba is felütötte fejét. Bár a szép eredmény elúszott, Pistiék nem adták fel, hosszas szerelés után végül sikerült célba vinni a Mitsubishit.

 

„Úgy érzem megint megkaptuk a Mikulástól, amit vártunk, remek verseny volt az idei Mikulás Rally!” – jegyezte meg Korda Erik a célban. „Azt nagyon sajnálom, hogy Fekete Lackóék számára ilyen korán véget ért a verseny, mert nagyon várták már ezt a ralit, viszont a többiek sikerrel teljesítették a távot, és ha voltak is kisebb nagyobb problémák, összeségében mindenki jól érezte magát. Számunkra még nem ért véget az év, hátra van még a Szilveszter Rally, ahol ha minden jól megy, akkor tudunk adni egy kis ízelítőt abból, hogy mire készülünk 2020-ban.”

 

A 23. TAXI4 Mikulás Rally végeredménye:

1. Klausz Kristóf/Csányi Botond – Ford Fiesta R5 41:32.7

2. Bútor Róbert/Tagai Róbert – Skoda Fabia R5 +5.6

3. Balogh János/Holcer Dániel – Skoda Fabia R5 +10.6…

5. Cseh Vilmos/Kovács Zoltán – Skoda Fabia R5 +52.5…

13. Várkonyi Szabolcs/Várkonyi-Cser Mónika – Skoda Fabia R5 +2:38.0…

16. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva – Mitsubishi Lancer EVO IX +3:50.1…

24. Kerék Balázs/Őry Tamás – Citroen DS3 +7:29.7…

60. Hevesi István/Józsa Péter – Mitsubishi Lancer EVO VI +28.28.7…

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnerei segítségét köszöni!

Érdemes elolvasni

Az A csoport – kötelező olvasmány

mihalyi.csaba

Kiderül, hogy mennyire jó az R5-ös Proton

Hund Gábor

Dudás Gergő négy különböző autóval indul

mihalyi.csaba