F1 WRC

Csoda 60 nap alatt – Erre büszkék lehetnek az olaszok!

Az olasz szövetség idén, a legnehezebb világhelyzet kellős közepén öt világbajnoki motorsport rendezvényt tartott, 3 F1-es futamot és 2 WRC futamot.

 
Az olasz szövetség idén megmutatta, még a legnehezebb időszakban is képesek színvonalas vb futamokat létre hozni. 3 F1-es (Monza, Mugello, Imola) és 2 WRC (Szardínia, Monza) futamot hoztak össze idén Olaszországban.
 
“A Monza Rallyt 60 nap alatt hoztuk össze, nem volt egyszerű. – mondta Antonio Turitto. Érdekes kihívás volt. Mindannyian összefogtunk, hogy egy innovatív versenyformátumot létrehozzunk, és azt gondolom mindenki elégedett lehet, magas színvonalú rendezvényt alkottunk.
 
“Augusztus 28-tól október 7-ig készítettük el a Szardínia Rallyt, majd október 14-től készítettük a Monza Rallyt. Kicsit komoly teljesítmény volt, tekintve, mennyi összetett egy WRC futam. Monza olyan volt, mintha egy teljesen új versenyt hoznánk létre, 150 versenypálya sportbíró, 400 sportbíró a szakaszokon, 20 mentő dolgozott. Minden hozzáértő emberre szükség volt.”
 
Turitto szerint az olasz szövetség megmutatta hozzáértését és elhivatottságát a sport iránt.
 
“Az ACI bebizonyította erejét a sport és a szervezés terén is. A világjárvány idején öt vb futamot hoztunk létre a Forma 1-et és a WRC-t is figyelembe véve. Mindezt nagyobb probléma nélkül, sok mindent tanulmányozva, ad hoc megoldásokat alkalmazva. A rendezvényekkel mi, olasz megmutattuk, hogy képesek vagyunk a nehézségeken felülkerekedni. Alig két hónap munkával két WRC futamot készítettünk. Büszkék lehetünk erre a teljesítményre.”

Érdemes elolvasni

300 kilométer felett Szardínián

Hund Gábor

Latvala a Historic Eb-n indul

Hund Gábor

A Hyundai döntött a portugál felállásról

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.