Ajánlott ORB Rally Rally1

Csomós Mixi és Nagy Attila az első duplázók

Csomós Miklós és Nagy Attila nem csak a közvéleményt, de magukat is meglepték azzal, hogy mennyire domináns győzelmet arattak a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n. A murván első számú erőnek számító Turán Frigyes is elismerte, hogy ez alkalommal a Skodás duó volt a leggyorsabb .

„Turán Frici kijelentése hatalmas elismerés, mert azt gondoltuk, hogy murván Bútor Robival is pariban lesz, mi pedig majd alaposan kikapunk tőle.” Mondta Nagy Attila, Csomós Miklós navigátora. „Az viszont minket is meglepett, hogy ennyire piszok gyorsak tudtunk lenni. A verseny előtt arra számítottunk, hogy még Klausz Kristóf és Hadik András is előttünk lesz, így előzetesen egy ötödik helyben gondolkoztunk. Pár nap eltelt a verseny óta, de még most is hihetetlen, hogy nyerni tudtunk. Igazából nem tudom, hogy mi volt a titok, pedig már tanulmányoztuk a belsőinket is. Egyelőre nem sikerült összerakni fejben, mivel nem nagyon mentünk még murván. Valahogy összeállt az egész. Ráadásul Hegyesden csak kettőt tudtunk menni, mert eltört a pályabejáró autó rugója. A verseny előtt sok belsőt néztünk a pályákról, de így készültünk a Mecsekre is. Most talán kipihentebbek voltunk és jobban ott voltunk fejben.”

A Székesfehérvár-Veszprém Rally győztesei és a top5

A Székesfehérvár – Veszprém Rallye-t követően Mixi és Atti úgy ünnepeltek, mint a Hyundai gyári csapata Szardínián.

„Az idei évben harmadik alkalommal voltunk egy szálláson Sári Petivel (Jordan), Zsarnai Krisztiánnal (Zsfoto) és Csatlós Norbival (Photo­ csn). Mindig megbeszéljük, hogyha célba érünk, akkor tök jót fogunk bulizni, mert Salgón ez elmaradt, annyira fáradtak voltunk, pedig ott vártak minket a kitöltött italokkal. Azóta úgy voltunk vele, hogy ha sikerült ismét egy jó eredményt elérni, akkor bepótoljuk partit. Most pedig volt bennünk annyi erő, hogy bulizzunk egyet! Most pedig úgy vártak minket, hogy vegyétek le a cipőtöket, pakoljátok ki a zsebeteket, a csapat ideáll a medence szélére, ti pedig repültök! Kész tények elé voltunk állítva!”

Repül, a repül a Csomós Mixi!

A Csomós-Nagy kettős az első, akik duplázni tudtak idén a Magyar Bajnokságban, ami már csak azért is nagy szó, mert a regnáló bajnok mellett két világbajnok is erősíti a mezőnyt!

„Hatalmas nagy dolog, de amire még inkább büszke vagyok, hogy a legtöbb szakaszgyőzelem hozzánk köthető. 15 gyorsot nyertünk mi és 13-at Turán Frici és Bagaméri Laci. Ez, ami igazán kemény! Csak ezen a versenyen 8 szakaszon voltunk a leggyorsabbak a tízből, hihetetlen. Amit még ki kell emelnem, hogy a csapattól mindig egy maximálisan felkészített és tökéletesen beállított autót kapunk. Mindig! A mérnökünk a teszten belövi a Skodát és úgy megyünk végig a versenyen, hogy hozzá sem kell érni, mert baromi jól viselkedik végig. Nem is értem, pedig 200-zal repkedtünk mindenhol. Ahogy elugrik, úgy is ér földet a kocsi. Ez tesz igazán sokat hozzá a versenyzésünkhöz és aztán ott van Mixi tudása is.”

Meg persze kell hozzá, egy profi navigátor is, de ezt már mi tesszük hozzá!

A Csomós-Nagy duó nem csak népszerű, de piszok gyors is!

Fotók: Kollár Sportfotó, Csatlós Norbi, Székesfehérvár-Veszprém Rallye

Hund Gábor & Vörös Gergely🚲

 

 

Érdemes elolvasni

Az RSB tájékoztatója a Rally Hungary versenyről

Hund Gábor

Magyar Rally Bajnokságok állása 2021

Hund Gábor

A rallysport története 1. rész – Az I. világháború előtti versenyek

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.