ERC

Csomós Mixi jelenti útban a Barumra

Pályafutása második Barum Rallyjára készül Csomós Mixi és Nagy Attila. Nem kis fába vágták a fejszéjüket, hiszen az RC4-es kategóriában 37, ERC3-ban pedig 21 ellenfelük lesz, köztük a junior-Eb-mezőny krémjével.

Na, de Mixiéket sem faragták akármilyen fából és nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a kategória első öt helyét.

„A nevezési listát végignézve, nagyon jókezű versenyzők indulnak, vannak köztük olyanok, akik csak az idén kétszer–háromszor több gyorsasági kilométert teljesítettek, mint mi – mondta Mixi. – Ennek ellenére szeretnénk az első ötben végezni, ennél jobb eredményhez viszont már csoda kellene.

Tavaly indultunk a Barum Rallyn, akkor az nem sikerült olyan jól. Azt gondolom, hogy a verseny csak a vége egy folyamatnak, és nagyon sok mindenre van szükséged odáig, hogy elrajtolsz az első gyorsaságin.

Az idén sokkal jobban felkészültünk, mindenki tudja a dolgát, hogy amikor kiérünk, akkor már ne kelljen, csak a versenyzéssel foglalkoznunk.

Mixi számára a cseh környezet nem lesz ismeretlen, hiszen az idén rajthoz állt a Cesky Krumlov Rallyn, ahol egy szintén Peugeot 208 R2-vel versenyző cseh párost legyőzve kategória győzelmet aratott.

„Hasonlóak voltak a pályák a Barum Rallyéhoz és a külföldi légkört is szoktuk vele, úgyhogy bízom benne, ez előny lesz a Barumon.“

Mixi azt is elárulta a Rally Café Magazin olvasóinak, hogy a jövőben szeretne több Eb-futamon is indulni.

„Ez egyelőre inkább csak álom, mint terv, de szurkoljatok, hogy meg tudjuk valósítani.“

Hát ezen ne múljon: Hajrá Mixi!

Érdemes elolvasni

Meglepetések a 2020-as ORB naptárban

Hund Gábor

Csomós Mixi: Sok szakaszt nyertünk az ERC mezőnyében

Hund Gábor

Ez a Rally

Hund Gábor