Rally 3

Czékmány Norbert: Felülmúltuk az előzetes elvárást

Czékmány Norbert és Tiba Ádám győzelmet ünnepelhetett a Domaháza Rally végén, ami felülmúlja azt az elvárást, amire a verseny előtt számítottak.

„A győzelem jócskán felülmúlja, amire a verseny előtt számítani mertünk a csapattal. – mondta Czékmány Norbert. Természetesen nem szerettük volna alacsonyra tenni a lécet, de azért a Race Cup és a P12-es győzelemben nem mertem reménykedni, főleg az új autóval teljesített első éles versenyünk alkalmával. Így visszanézve a hétvégi teljesítményünket és hibáimat, nincs kétségem mondjuk afelől, hogy jó eséllyel meg kellett volna elégednünk egy második hellyel is, ha Bukulyáék nem esnek ki a kettes gyorson. Már második helyezéssel sem lettünk volna elégedetlenek, így viszont egészen nagy volt az öröm a verseny végeredményét látva. Ez mégiscsak egy fontos kis mérföldkő a pályafutásunkban. Az autó egyébként tette a dolgát a verseny alatt hibamentesen, végig. Továbbra is azt gondolom, hogy egészen jól sikerült a téli szünet alatt felépíteni minden részletét. A futómű szenzációs, főleg az A-s autó után, és jóval többre lenne képes, mint amit én ki tudok hozni belőle. Szeretném ennél jobban kitanulni, tovább gyorsulni, mert ez a tempó a későbbiekben nem lesz mindig elég a győzelemhez, ebben biztos vagyok.”

„Nagyon tetszett a pálya, mert vannak benne tempós és technikás részek is. Ráadásul sem lassítóból, sem pedig belső ívre pakolt gumikból nem volt több a feltétlen szükségesnél. Ez a kisvaszari versenyre nézve is elmondható, ami remélem arra utal, hogy a jövőre nézve újra visszatérhet kicsit ez a “klasszik” irány a Rally3-as sorozatok esetében is. Nézői szempontból már talán nem egy főnyeremény a zabari pálya, mert a látványosabb részekhez mindkét vége felől sétálni kell, de aki most ezt megtette, annak nem kellett csalódnia – ez látszott a videókon és fotókon, amik eddig már felkerültek a netre.”

A páros szerint a rendezés is jól tette dolgát.

„A szombat délelőtti körülményeket és pályaminőséget látva teljes mértékben érthető volt a prológ törlésről szóló döntés. Ezt személy szerint nagyon sajnáltam, kiváltképp mivel egy adománygyűjtő akció keretében több autó navigátor ülését is “bérbe tudtuk adni” a salakos csapatás erejéig. Szerencsére a bejelentést követően sem léptek vissza azok, akik beálltak a kezdeményezésünk mögé, így sikerült menteni a helyzetet és egészen szép adományt összegyűjtöttünk. Néhány élményautózással maradtunk csak adósok a hozzájárulók felé, ezt pótolni fogjuk mihamarabb természetesen. A vasárnapi program a viszonylag magas nevezői létszám ellenére már flottul zajlott többnyire, de egy etapot azért be kellett iktatniuk a szervezőknek átmeneti rádiós gondok miatt. Nem gondolom, hogy ne tettek volna meg mindent a gondmentes lebonyolítás érdekében, reméljük legközelebb nem lesz már ilyen probléma.”

A Czékmány Rally Team párosa most augusztusig az autó fejlesztésével fog foglalkozni.

„Az északi régiós Rally3 futamok teljesítése a legfontosabb számunkra idén, ami miatt egészen augusztusig nem kell készülnünk sehova, akkor Miskolc vár majd ránk. Természetesen előtte van még néhány futam, ahol örömmel részt vennénk: Bakonya, Salgó Rally2, Kurd-Lengyel. Ehhez viszont a forrásaink most nem állnak rendelkezésre, így valószínűleg a felszabaduló időnket és energiánkat a versenyautó apróbb fejlesztéseire fogjuk majd fordítani, mellette pedig természetesen követjük a déli rally3-as sporttársak és a másodosztályos mezőny küzdelmeit.”

Hund Gábor
Fotó: Bitto Zsolt

Érdemes elolvasni

Rally2 helyett Rally3 a Pálháza Rallyn

Hund Gábor

Fotóalbum: Bakonya Rally 2021

Vörös Gergő

Bakonya Rally3 2021 – Mozi

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.