Rally 2 Rally 3

Czékmányék dobogón zártak volna a Rally2-ben

Czékmány Norbert és Takács Gábor a Rally3-as mezőnyből fellépve, értékelésen kívül indult el a Salgó Rallyn, melyen a vártnál is jobb eredményt értek volna el, ha a Rally2-ben mennek.

 
– Hogy értékelnéd a Salgó Rallytokat, Norbi?
– Szerettünk volna az északi Rally3-as bajnokság mellett legalább egy-két másodosztályos futamot is teljesíteni idén, a salgói szezonnyitó pedig kellőképpen messze volt a naptárban az előtte és utána szervezett versenyektől, így Takács Gáborral a jobb oldalon belevágtunk. A célunk az volt, hogy a tapasztalatszerzés mellett össze tudjuk mérni magunkat a mostani Rally2-es mezőnnyel, lássuk hol tartunk éppen hozzájuk képest. Azt gondolom, hogy ezt a célt sikerült is elérnünk, mert bár voltak technikai gondjaink, teljesíteni tudtuk a verseny. A másodosztályos mezőnyhöz mérve magunkat egészen jó eredményt könyvelhettünk el, abszolút harmadik helyen végeztünk volna, ha nem értékelésen kívül indulunk.
 
– Hogy tetszett a pálya?
– A kazári szakasz egy gyors sprintnek felelt meg, Mátrakeresztesen az izgalmasabb irányba, lefelé mehettünk, a szorospataki körgyors pedig eszméletlen jó volt. A hossza, a változatossága és a nehézsége miatt ízig-vérig rally szakasz, amit három pályabejárásból kellett megoldani. A szervezők számára biztosan komoly erőfeszítésekbe került a “megszerzése”, de nagyszerű, hogy sikerült nekik. Ilyen szakaszokból kellene minél több minden bajnokságba, ami szerintem sokkal izgalmasabb küzdelmeket hozna.
 
– Milyennek gondolod a szervezést?
– A Rally2-es mezőny számára sajnos, több etap jutott a kellemesnél, ami a körgyorsaságin történt baleset miatt érthető és ésszerű döntés volt. Az első, kazári szakasz törlése miatt viszont el voltam keseredve. Sajnos, a nézők egy kis része még mindig nem érti meg, hogy az ő hozzáállásukon mennyire sok múlik egy ilyen rendezvény sikere szempontjából. Remélem, hogy ez lassan megváltozik, és hasonló esetek miatt egyre kevésbé lesz szükség szakaszok törlésére. Természetesen a többség most is a rally miatt érkezett a versenyre, és végigszurkolta a napot, ezzel nekünk is plusz lendületet adva. Nekik ez úton is köszönjük! 🙂
 
– Következő versenyed hol lesz?
– Sokáig hittük azt, hogy Miskolcon, de mivel ott végül elmarad a harmadosztályos futam, Oroszlányban folytatjuk augusztus végén, amit majd Eger követ – elvileg. Szeretném megköszönni a csapatnak mindazt, amit az elért eredményhez hozzátettek, illetve a partnereinknek az együttműködést!.
 
Hund Gábor
Fotó: RallyMoments

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Janovich Roland

Hund Gábor

Mi a terv? Ifj. Fogarasi Attila

Hund Gábor

Mi a terv? Krajnyák Petra

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató