ERC

Dariusz Polonski: Két győzelem a cél a Rally Hungary-n

Dariusz Polonski az ERC2 negyedik és az Abarth Kupa második helyén állva érkezik novemberben a Rally Hungary-re, ahol szeretne mindkét értékelés élén zárni.

 
Dariusz Polonski 20 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a rallysportban, azonban ez idő alatt tartott egy hét éves szünetet is. A Rally Cafénak először karrierjét összegezte röviden.
 
“A karrierem még a XX. században, 1999-ben kezdődött, amikor a Lengyel Bajnokság Fiat Seicento Kupájában indultunk két versenyen. Később Peugeot 206-tal folytattam és 2005-ben megnyertük a Peugeot Kupát Lengyelországban. 2006-ban egy S1600-os Peugeot 206-ra váltottunk és a S1600-os kategóriában harmadik helyen végeztünk. Ezt követően 2013-ig nem folytatódott a versenyzés, akkor egy R2-es Forddal tértem vissza, amivel a Ford Fiesta Trophyban lettünk harmadikok, szintén Lengyelországban.
A legbüszkébb a 2016-os szezonra vagyok, amikor a lengyel 2WD bajnokságot megnyertük Peugeot 208 R2-vel.
” – mondta a lengyel pilóta.
 
Polonski idén egy Abarth 124 Rally autóval az ERC2-ben és az Abarth Kupában versenyez és a szezonzáró Rally Hungary előtt az ERC2 negyedik, és a márkakupa második helyén áll egy-egy győzelemmel.
 
“Mint mindig, Magyarországon is a lehető legjobb eredményt szeretnénk megszerezni.
Szeretnénk az ERC2 és az Abarth Kupa élén zárni.” – árulta el a Rally Hungary-re kitűzött célját Polonski, aki mindkét bajnokságban első helyen végezhet még.
 
A 43 éves pilóta eddig még csak videókat nézett a magyar versenyekről, de bízik benne, hogy a magyar ERC futamon indulva nagyobb tapasztalatot is tud szerezni.
 
“A magyar rallysportról sajnos sokat nem tudok, még egy magyar versenyen sem indultam. Ugyanakkor nagyon sok videót láttam magyar futamokról. Remélem, hogy a tapasztalatom nőni fog, hogy indulunk a Rally Hungary-n.” – zárta a lengyel pilóta, akinek Lukasz Sitek diktálja majd az itinert Nyíregyházán.
Készítette: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Östberg sajnálja döntését

Hund Gábor

Érdi indul, Herczig viszont nem – Liepaja Rally nevezési lista

Hund Gábor

Adamo: Breen nagyon profi

Hund Gábor