WRC

Defekt és nehéz körülmények hátráltatták László Zoltánt

A Monte-Carlo Rally péntek reggeli szakaszait követően kategóriája 11. helyéről várhatja a folytatást László Zoltán és Berendi Dávid.

 
A hetedik helyről kezdte a napot a Montén, de már az első szakaszon sikerült defektet szereznie László Zoltánnak és Berendi Dávidnak a Ford Fiesta Rally4-gyel. Nagyjából 4 percet vesztett a páros emiatt és a 12. helyre esett vissza az RC4-ben.
 
A hátralévő két szakaszon sikerült egy helyet javítani, így a 11. helyen állnak, éppen ott, ahol tavaly is zárta a versenyt László Zoltán.
 
“Az első gyorson a 9. km-nél kaptunk egy defektet, amit a sötétben a szűk úton kellett kicserélnünk. – mondta Berendi Dávid, akit a szervizelés idején ért el a Rally Café. Sajnos, nagyon sok idő maradt bent, mert folyamatosan kellett figyelnünk a mellettünk elhaladókra. Utána a szakasz nagyon veszelyes volt, sokan beestek, sok helyen a sötét mellett az alattomos jég is lassított bennünket. A 2. és 3. gyors hiba nélkül teljesült, de mire mi indulhattunk rajtuk a pályák már nagyon rossz állapotban voltak. Több helyen leért az autó alja, nehéz volt a biztonságos sebességet is megválasztani. Szerviz után megyünk vissza az első két gyorsra. Igyekszünk feljebb lépkedni az összetettben, hogy bekerüljünk az első 50-be, akik vasárnap folytathatják, de ez nagyon nehéz feladat ekkora hátrányból. Életünk legnehezebb gyorsaságijai ezek, nagyon nehezek a körülmények.”
 
Öt szakasz után az összetett 64. helyet foglalja el a magyar páros.
photo: MGR Images

Érdemes elolvasni

Suninen Horvátországba is mehetett volna

Hund Gábor

Bemutatkozott a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Közel 30 éve nem volt olyan, ami 2022-től jön a WRC-ben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató