Magazin Rally 3

Dénes Szabolcs – A videós rallyversenyző

Először csak videózott Dénes Szabolcs, majd öt éve elkezdett amatőr versenyeken indulni. Idén a harmadik helyen áll a Rally 3 országos és déli régiójában is. Versenyei között pedig a Lepold Sportvideó tagjaként járja a ralikat.

Részlet a Rally Café 2019. októberi számában megjelent cikkből

Már gyerekkorában megfertőzte a benzingőz Dénes Szabolcsot, először azonban csak szimulátoron versenyzett.

“Kiskoromban a közeli baranyai versenyekre jártunk ki nézőként – meséli. – Gyorsan megfertőződtem a sport által és álmommá vált, hogy egyszer én is versenyezhessek. 2014-ig, 22 éves koromig nem mertem belevágni a jogosítvány megszerzésébe, úgy éreztem, nem vagyok felkészülve a vezetésre.

Végül meglett a jogsim, de most már sajnálom, hogy nem szereztem meg előbb. Amíg nem volt jogsim, addig sokat szimulátoroztam a Richard Burns Rallyval, egész jó eredményeket értem el.”

Aztán már a valódi versenyeken is kipróbálta tudását, és egyre komolyabb eredményeket mutathatott fel, igaz, nagyon komoly tanárai voltak.

“2014-ben vettem egy teljesen N-csoportos széria Ladát, amivel elkezdtem versenyezni először kisebb szlalomokon, ahol nem kellett jogosítvány. Amikor meglett a jogsi, akkor már mentem ralisprint és mini ralikon.

Az első próbálkozások nem sikerültek a legjobban, mert még nem volt rutinom és az autó sem volt egy technikai csoda. Kétszer borultam is a rutintalanság és a bátorság miatt. Akkoriban sokan, Szauer Gergő, Geiger Máté, Kálmánczi Balázs és Korom Zsolt is segítettek a tanulásban, és beültek mellém. Nagyon sok tanácsot kaptam tőlük, de a vezetési technikában is segítettek.

Az első autóm a második borulás után már nem lett megjavítva, helyette vettem egy másikat, ami szintén N-csoportos volt. Ebbe később lett beletéve egy A-s motor, hegesztett difi, a kis költségvetésünkből amennyire tudtuk, feljavítottuk. Ezzel az autóval már próbáltam gyorsan is menni, a tempó nem is volt rossz, de sokszor büntettek lassítóban vétett hibák miatt, ami többször a jó eredmény elvesztésével járt.”

A teljes interjút a Rally Café októberi számában olvashatjátok, amit keressetek az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

Orfű Rally 2021 – Végeredmények

Hund Gábor

Dénes Szabolcs szoros csatában nyerte a Rally3-as Orfű Rallyt

Hund Gábor

Itt tudod követni az Orfű Rallyt élőben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.