ERC

Döbbenet: A koronavírus erősödése miatt marad el a Barum Rally

Az idén ünnepelte volna Európa egyik legtradicionálisabb versenye, a Barum Rally a félszázadik futamát, amelyre a rendezők több különlegességgel készültek. A hiányzó anyagiakat a szurkolók az egész világról összedobták, a COVID-19 koronavírus újabb csehországi feltűnése miatt azonban le kellett mondani a versenyt.

Ma (szerda) délelőtt sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a Barum Rally rendezője, hogy elmarad a verseny és a jubileumi 50. rallyt 2021-ben rendezik meg.

Itt elhangzott, hogy a verseny költségvetése kb. 1 millió euró, amely az idei jubileumi futamra, 10%-kal emelkedett, miután kibővített útvonalat és több sztárvendéget terveztek. A versenyen egyébként mindenkit együttvéve kétezer fős stáb dolgozik.

“Ősszel és még a télen is nagyon biztatóak voltak a tárgyalások, mindenki támogatta az igen gazdag programunkat. – mondta Miloslav Regner, a Barum Rally versenyigazgatója. – Pár héttel később azonban – a koronavírus kitörése után – már megváltoztak a tervek és a túlélésért küzdöttünk. A költségvetésünkből nagyjából 200 ezer euró hiányzott. Több regionális és turisztikai szervezettől kértünk segítséget és úgy tűnt, van rá esély, hogy megmentsük a Barum Rallyt.

Újabb köröket futva a költségvetési hiányunk 150 000 euróra csökkent. Ekkor úgy döntöttünk, hogy kiterítjük a lapjainkat és a szurkolóktól kérünk segítséget. Számítottunk rá, hogy sok pozitív és negatív visszajelzést kapunk. Nagyon sokat közülük igen nehéz volt olvasni, ugyanakkor a pozitív visszajelzéseknek nagyon örültünk. Nagyon sokan támogattak minket a hazánkból, de például az Ír Rally versenyigazgatója is, rengeteg szurkoló Olaszországból és más országokból, de még az USA-ból is.

Minket is meglepett, hogy a szurkolók és a támogatóink egy hét alatt összedobták a hiányzó összeget.

Ezzel egyidőben sajnos a koronavírus-járvány újra felerősödött Csehországban. Különösen az elmúlt hétvégén vált a dolog komollyá az északi térségben, Karvinában, ahol a sportesemények látogatóinak a számát újra 100 főben korlátozták.

Alig egy hete mi is azt gondoltuk, hogy a COVID-19 probléma már történelem és csak az anyagiakkal kell megbirkóznunk. A probléma azonban visszatért, ezért arra kényszerültünk, hogy az 50. Barum Rallyt 2021-re halasszuk.

Szeretném mindenkinek őszintén megköszönni, a támogatását és remélem, hogy 2021-ben találkozunk.”

 

Érdemes elolvasni

Érdi indul, Herczig viszont nem – Liepaja Rally nevezési lista

Hund Gábor

Adamo: Breen nagyon profi

Hund Gábor

Herczig: Mintha kihúzták volna a talajt alólunk

Hund Gábor