ORB Sajtóanyag

Dobogós helyre pályázik a Korda Racing a Boldogkő Rallyn

Győzelemmel felvértezve érkezik az Országos Rally Bajnokság szezonnyitó állomására a Korda Racing, a csapat két autóval, egy Rally2-es Volkswagennel és egy Rally4-es Forddal száll harcba a bajnoki pontokért.

Sűrű programmal indul a Korda Racing 2021-es versenyszezonja. A csapat az elmúlt hétvégén az ország dél-nyugati részében, az Orfű Rallyn készült az elsőosztályú bajnokság e hétvégéi szezonnyitójára, melyet az ország másik, észak-keleti régiójában rendeznek.

Az idei szezon nem akármilyen helyszínen veheti kezdetét, hiszen az évad első versenyének a komoly történelmi múlttal büszkélkedő Boldogkőváralja ad otthont. Sajnos azonban az érvényben lévő korlátozások miatt, a verseny a nézők számára nem látogatható. A versenyközpont új, azonban a gyorsasági szakaszok ismerősek lehetnek a mezőny rutinosabb versenyzői számára, hiszen a Viszló-Bódvalenke, a Meszes-Rakaca valamint a Kányi elágazás és Hernádvécse közötti pályák a korábbi a Miskolc Rallykon szerepeltek már a programban. Az első Boldogkő Rally egyetlen versenynap alatt kerül megrendezésre, a kilenc gyorsasági szakasz április 18.-án vasárnap dönt a helyezések sorsáról.

„Felkötöttük a gatyát, jöjjön, aminek jönnie kell!” – jegyezte meg Korda Erik a verseny rajtja előtt, utalva arra, hogy a Boldogkő Rallyn olyan szupersztárokkal is meg kell mérkőzniük, mint a WRC2 regnáló világbajnoka, Mads Östberg, az R5-s kategóriában már mindent megnyert Jan Kopecky, vagy a nem kevésbé szélvészgyors orosz rakéta, Nyikolaj Grijazin. „Egy ilyen erős mezőnyben egy dobogóközeli eredmény is nagyon értékes, de természetesen nem megyünk feltartott kézzel a csatába, igyekszünk minél több borsot törni az orruk alá és dobogóra állni a célban. Azonban a mi céljaink ettől független nem változtak, a bajnoki címért szállunk harcba és idén is mindent ennek rendelünk alá. Azt hiszem a felkészülésünk jól sikerült, a múlt hétvégén Orfűn sikerült kellőképpen felpörögnünk, bizakodva várjuk a rajton.

A Turán-Bagaméri-Volkswagen trió mellett ifjabb Fekete László és Begala Tamás képviseli még a csapatot. A fiatal páros is komoly mezőnyben törhet a babérokra, az RC4-es kategóriában rajtuk kívül még 12 páros érkezik Boldogkőváraljára, de ahogy Turán Friciéknek és Fekete Laciéknak is az a célja a hétvére, hogy dobogóra állhassanak a rali céljában.

A Korda Racing versenyzői az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn:

Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi

ifjabb Fekete László/Begala Tamás, Skoda Fabia Rally2

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.