Dakar

Dráma! Price kórházban, kiesett Fazekas

A Dakar kilencedik szakaszán hatalmasat esett a motoros második helyen álló Toby Price, míg a harmadik helyen álló Sam Sunderland eltévedt. Az éllovas Jose Ignacio Cornejo közben a leggyorsabb a szakaszon. A kamionosok versenyében a tegnapi szakaszt már nem tudta befejezni Fazekas Károly műszaki hiba miatt.

 
A Dakar kilencedik, Neom környéki 465 km-es szakaszának elején hatalmasat esett Toby Price, a motoros második helyezett 155 km-nél bukott és bal kéz és váll sérüléssel kórházba szállították.
 
A harmadik helyen álló Sam Sunderland eközben eltévedt és 20 percet vesztett.
 
A címvédő Ricky Brabec megállt segíteni Price baleseténél, ezért 24 perces hátrányba került, de az ő idejét a felügyelők a szakasz után javítani fogják.
 
A motoros élen álló Jose Ignacio Cornejo Florimo közben 198 km-nél a legjobb idővel haladt el és ha nem éri próbléma, akkor komoly lépést tehet első Dakar győzelme felé.
A tegnapi szakaszról kénytelen volt lehajtani a kamionos Fazekas Károly, akinek Scaniájában a kormánymű meghibásodott és alternatív útvonalon érkezett Neomba, így a versenyt tudja folytatni, de eredménye az összesített eredmények között már nem fog számítani. Így sajnos, már nincs versenyben magyar induló az idei Dakaron.

Érdemes elolvasni

Elképesztő baleset történt a Dakaron

Hund Gábor

Al Attiyah: Nem igazságosak a szabályok

Hund Gábor

Peterhansel: Ugyanolyan, mint 30 éve az első

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató