ORC

Dudás Gergő győzelemre törne az Ózd–Salgó Rallyn

Legalább hat győzelmi esélyese van az ORC-nek az Ózd–Salgó Rallyn, köztük a komoly fejlesztéssel és az eddigi legerősebb motorral érkező Clone Rally Team párosának.

Dudás Gergely és Szabó Krisztián a szezon egyetlen murvás futamán, a Veszprém Rallyn egy N-es Mitsubishivel állt rajthoz, most azonban visszatérnek az aszfaltos versenyeken használt R4-es karosszériához, amely új, erősebb motort kapott.

A fejlesztésre szüksége is van a csapatnak, hiszen rendkívül szoros az ORC bajnokság, amelyet Dudás továbbra is vezet 79 pontjával, ám a következő három helyezett is csak hét ponton belül van.

„Szerettük volna az autót megkímélni, ezért döntöttünk úgy, hogy a Veszprém Rallyt kihagyjuk vele, viszont a következő aszfaltos versenyre, az Ózd–Salgó Rallyra új, erősebb motort kapott – mondta Dudás. – A héten tudtuk tesztelni az új motort, amiről nagyon pozitívak a benyomásaim.

Szoros az ORC mezőnye és mindenki folyamatosan fejleszt, de úgy érzem, hogy most az autón nem fog múlni az eredmény.

Az pályák ugyanúgy ismeretlenek lesznek a számomra, mint ahogyan a szezon nagy részében voltak. Kazáron és Cereden mentem az ellenkező irányban, a többi pályán még nem jártam.

Hogy ez mennyi hátrányt jelent, nem tudom megmondani. A pályafeldolgozást úgy végezzük, hogy három–négy tréningből jó itinert tudjunk írni és abból gyorsan tudjunk menni, úgyhogy a pályaismeret nálunk nem annyira fontos.

Több győzelmi esélyes van ORC-ben, akik nagyon gyorsak, úgyhogy taktikázásra biztosan nem lesz lehetőség, nyomni kell a gázt az elsőtől az utolsó méterig, mert akár egyetlen kanyarban ott hagyhatsz egy győzelmet.

Miután vezetjük a bajnokságot a lehető legtöbb pontot szeretnénk gyűjteni, azt pedig az első helyért adják, így nem is lehet kérdés, mi a célunk.“

Érdemes elolvasni

Régen várt már mindenki erre az elnökségi határozatra!

Hund Gábor

Mi a terv? Németh 8V Péter

Vörös Gergely

Salgó Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató