Rally 3

Dudás Gergő hatszor második

Hatszor autózott második időt a licences kategóriában Dudás Gergő és Tóth Zsolt Skoda Fabia R5-tel a Bakonya Rallyn.

Mivel tapasztalatszerzés és teszt volt a céljuk, több beállítást és gumit is kipróbáltak. A második gyorsaságin keményebb keveréket használtak, ami nem jött be, elütöttek egy lassítót, amiért 10 másodperc büntetés járt.

Ezt az egy szakaszt leszámítva, minden gyorsaságin második időt autóztak. Abszolút értékelésben 32 másodperc hátránnyal negyedikek lettek. A második helytől azonban csak 2,1 másodperccel maradtak el.

„Jó verseny volt – mondta Dudás Gergő. – Ez volt a második alkalom, hogy rally 3-as versenyen tudtunk menni a Skodával. Az első gyorsaságin nagyon csúszott az autó, nem tudtam eldönteni, hogy a gumi vagy a beállítás miatt, ezért keményebb gumikat tettünk fel, amit viszont nem tudtam megmelegíteni.

Dudás Gergő–Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, Bakonya Rally 2020

A rajt után volt egy egy kilométeres egyenes, a végén lassítóval. Akkora féktávot vettem, mint egy vonat, de így sem volt elég, elütöttük a lassítót. Utána visszaraktuk az eredeti gumit és azzal próbáltunk ki különböző beállításokat.

Nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk. Azt mondják, hogy kb. ezer kilométert kell menni a Skodával, mire az ember kitapasztalja. Mi most száznál tartunk.

Az időeredményünk jónak mondható, de akkor látjuk majd, hogy hol tartunk pontosan, amikor a Salgón a teljes mezőny ellen élesben kell majd mennünk. Nagyon várom már.“

Dudás Gergő–Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, Bakonya Rally 2020

Érdemes elolvasni

Orfű Rally 2021 mozi

Hund Gábor

Orfű Rally 2021 – Végeredmények

Hund Gábor

Dénes Szabolcs szoros csatában nyerte a Rally3-as Orfű Rallyt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.