ORC

Dudás Gergő mást akart

Nehéz versenye volt az ORC bajnokságot vezető Dudás Gergőnek és Szabó Krisztiánnak a Mecsek Rallyn. Előbb egy utoléréssel, majd egy defekttel veszítettek időt, de műszaki hibájuk is akadt.

Pályafutásuk legnehezebb versenyét azonban így is teljesítették, ORC-ben a harmadik helyen végeztek, az első nap ötödikek, másnap negyedikek, az erőgyorsaságin pedig szintén negyedikek lettek. Így összességében húsz pontot szereztek és a csapat számításai szerint hat pont előnnyel megőrizték vezető helyüket a bajnokságban.

„Nem rossz az eredmény, hiszen egy nagyon nehéz versenyen értünk célba és szereztünk pontokat, de mást szerettünk volna – mondta Dudás.

– Az első gyorsaságin utolértük a kettővel előttünk rajtoló autót, amit másfél–két kilométeren keresztül nem tudtunk megelőzni, a célban pedig utolértük az előttünk rajtolót is, de azzal nem vesztettünk időt. Többször kértük, hogy két percre rajtolhassunk a lassabb autók mögött, de ezt nem engedélyezték.

Már ezzel is veszítettünk időt, de a versenyünk az ötödik gyorsaságin, Pécsváradon úszott el. Az első körben mi etapként teljesítettük ezt a szakaszt. Hallottuk, hogy sokan defektet kaptak, de úgy tudtam, hogy két kanyarral feljebb van a betondarab, a sárban.

160–170-nel mentünk rá, a guminak esélye sem volt, defektet kaptunk, amivel két percet veszítettünk.

Az autó beállítása sem volt tökéletes, sajnos csak a verseny végére találtuk meg a hibát, így másnap már nem akartam kockáztatni és a biztos célba érés lebegett a szemem előtt.

Pályafutásom egyik legnehezebb versenye volt a Mecsek Rally, sok tapasztalatot szerzetem, amit később hasznosíthatok, de most nehéz pozitívan látni a versenyt, mert szerettem volna az első helyért küzdeni.

A bajnokság viszont szorosan alakul, Nyíregyházán nagyon kemény verseny vár ránk.“

Érdemes elolvasni

Rally versenynaptár tervezet 2021

Hund Gábor

Ez történt 2020-ban – Június

Hund Gábor

Ez történt 2020-ban – Január

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató