Rally

Dudás Gergő N-es Mitsubishivel is bizonyított

Az abszolút 11. helyet szerezte meg a Mikulás Rallyn Dudás Gergő és Szabó Bence a Clone Rally Team N-es Mitsubishijével, míg csapattársuk Dián Attila és Papp György a megszokott széria Mitsubishivel a negyedik gyorsaságin, féltengelytörés miatt adta fel a versenyt.

Az ORC idei bajnokát ezúttal nem a megszokott R4-es Mitsubishivel láthattuk versenyzeni, hanem ugyanazzal az N-es Lancerrel állt rajthoz, amivel a Veszprém Rallyn is indult, az itinert pedig Szabó Bence olvasta.

„Az R4-es Mitsubishink sajnos hengerfejes lett a Nyíregyháza Rallyn, ezért az N-essel álltunk rajthoz, de ez egyáltalán nem zavart, hiszen önfeledt, látványos autózást terveztünk – mondta Dudás Gergő.

– Ez részben sikerült is, hiszen ahol sok néző volt, ott meghúztam, de amúgy meg annyira elkapott a versenyszellem, hogy inkább arra figyeltem, gyorsan menjünk. Az N-es autóhoz képest egész jó időket autóztunk.

Ez volt a harmadik versenyem murván és a Veszprém Rallyhoz képest is éreztem a fejlődést. Az utolsó körben pedig megautóztattam Papp Gyurit is.“

Ez azért volt lehetséges, mert a Dián–Papp kettős a negyedik gyorsaságin kiesett.

„Nekem a Mikulás Rally a kedvencem, egész évben ezt vártam és már hetek óta készültem rá, hogy egy jót autózzunk. Nem érdekelt az idő, csak menni akartam a Mitsubishivel – mondta Dián Attila.

– A tesztet is nagyon élveztem, de sajnos a versenyünk rövidebb lett a tervezettnél. A negyedik gyorsaságin, ahogy elrajtoltunk, nagyon ki volt gödrösödve a pálya, ugrott egyet az autó és eltört a bal hátsó féltengelycsuklónk, úgyhogy ott véget is érte a versenyünk.

Nagyon bosszantó, mert most megint várhatok egy évig a Mikulás Rallyra.“

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Bodogán Ferenc

Vörös Gergely

Isten éltessen Vitya!

Vörös Gergely

Bátyi Barna: Kihoztuk a maximumot az FRT Kupán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató