ORB Rallye 1

Dudás Gergő: Negyedik idő és defekt

Biztatóan mutatkozott be Dudás Gergő és Tóth Zsolt az Országos Rallybajnokságban a Skoda Fabia R5-tel. Az ORC bajnokicím védői, a Salgó Rally második gyorsaságiján az ORB értékelésben negyedik időt autóztak és a versenyen is a negyedik helyen álltak. Az ötödik gyorsaságin azonban defektet kaptak, amit a pályán kicseréltek. Az itt szerzett több mint négy perc hátránnyal az ORB értékelés 17. helyére csúsztak vissza, ahonnan a verseny végéig, hat helyet javítva a 11.-re jöttek fel.

A defekt ellenére Gergő pozitívan értékeli első ORB-futamát az R5-ös autóval.

„Jól indult a versenyünk – mosolygott Dudás. – A 27 km-es Bátonyterenyére állítottuk az autót, arra a gyorsaságira készültünk a legjobban. Egész jól sikerült belőnünk a kocsit.

Az első körben utolértünk egy autót, elég sokat mentünk mögötte, ennek ellenére egész jó lett az időnk, ORB-ben a negyedikek voltunk a gyorsaságin és a versenyen is a negyedik helyen álltunk.

Dudás Gergő–Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, Salgó Rally 2020

A következő körben kaptunk egy jobb első defektet. Nem tudom, hogy hol és miért. Próbáltuk a belsőkamerás felvételen kideríteni, mi okozta, hogy a következő körben kikerüljük, de nem találtuk meg.

Elég sokáig mentünk defektes kerékkel, mire félre tudtunk állni, ott kicseréltük, aztán még megvártuk a következő autót, nem akartam senkit sem feltartani.

Mivel több, mint négy percet veszítettünk ezen a gyorson, utána már nem volt értelme kockáztatni. Az utolsó három pályán 8–10. időt autóztunk (ORB értékelésben) és végül 11.-ek lettünk.

Dudás Gergő–Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, Salgó Rally 2020

A defekt ellenére is nagyon pozitívak az érzéseim, az autóról és a versenyről is. Nekem nagyon tetszett a körgyorsasági, igazi kihívás volt rajta menni. Inkább murva volt, mint aszfalt, de más versenyeken is szokott hasonló talaj lenni, úgyhogy most már legalább ilyenen is van tapasztalatunk.

A Skodát még tanuljuk, de a két rally 3-as verseny után most már egy rally 1-es tapasztalattal is rendelkezünk. Az első pár gyorsaságin elért eredményünk nagyon biztató volt. Remélem az év során még sokat tudunk gyorsulni.“

Dudás Gergő–Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5, Salgó Rally 2020

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Salgó Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

Eger-Ózd Rallye: Ismét több napos viadal, újra nézők előtt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.