ORC

Dudás Gergő ORC bajnok

Mindent vitt Dudás Gergő és Szabó Krisztián a Nyíregyháza Rally ORC értékelésében: az első napot, a második napot, az erőgyorsaságit és a versenyt is hatalmas fölénnyel nyerték és ezzel megszerezték az ORC bajnoki címét.

Abszolút értékelésben is jól álltak, hiszen az Eb-mezőnyben a kilencedik, a magyar értékelésben pedig a harmadik helyen voltak a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel.

Az utolsó gyorsasági szakaszt azonban az ORC számára nem rendezték meg, így minden páros megállapított időt kapott, amivel Dudást a 12., magyar értékelésben pedig az ötödik helyre sorolták vissza.

Négy páros pályázhatott még az ORC bajnoki címére a Nyíregyháza Rally előtt. Dudás Gergő azonban nem sok esélyt adott az ellenfeleinek. A prológon még második volt, de a szombati első, húsz kilométeres újhutai gyorsaságin 18 másodperccel vert mindenkit és átvette a vezetést.

A hatodik szakaszon defektet kapott, amivel 43 másodpercet veszített, de ennek ellenére megőrizte első helyét és a napot 14,5 másodperc előnnyel az élen zárta.

Vasárnap a második gyorsasági szakasz, a 27 km-es Telkibánya volt a döntő, itt 40 másodperccel verte az ORC mezőnyt, előnyét pedig egy perc fölé tornázta, végül pedig 1 perc 23 másodperc előnnyel nyerte meg az ORC értékelést.

„Nagyon örülünk, de még nem fogtuk fel, hogy bajnokok vagyunk”

– mondta Dudás Gergő. – “Nehéz versenyre készültünk, de a körülmények sokkal nehezebbek voltak, mint amit szerintem bárki el tudott volna képzelni.

Az ORC az Eb-mezőny után rajtolt, ezért nekünk sokkal kihordásosabbak voltak a pályák, a második körökben pedig sötétben mentünk.

Az első gyorsaságit sikerült jól meghúzni, a defekttel szerencsénk volt, hogy csak annyit veszítettünk, amivel az élen maradhattunk.

Vasárnap pedig Telkibányán egy kicsit többet kockáztatva el is döntöttük a versenyt.

Nagyon örülünk, hogy ilyen erős mezőnyben sikerült megszerezni az ORC bajnoki címet, kőkemények voltak az ellenfelek egész évben, nagyon élveztük velük a versenyzést és gratulálok nekik az egész éves teljesítményükhöz.

Egyben szeretném megköszönni a családomnak, a csapatunknak a támogatóinknak, hogy lehetővé tették az idei évünket és végig mellettünk álltak, nélkülük nem lehettünk volna bajnokok.“

 

Érdemes elolvasni

Rally versenynaptár tervezet 2021

Hund Gábor

Ez történt 2020-ban – Június

Hund Gábor

Ez történt 2020-ban – Január

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató