ORB Rallye1

Dudás Gergő újra versenyben

A Nyíregyháza Ralin tér vissza Dudás Gergő az Országos Rallybajnokságba, ahol Szabó Krisztián navigálásával, a Clone Rally Team széria Mitsubishi Lancer Evo IX-esével versenyez a Production Cupban.

Az ORC 2019-es bajnoka az Eger és a Vértes Rallyn előfutó volt, most pedig újra az éles mezőnyben láthatjuk.

„Az elmúlt két hónap nem volt könnyű a számomra – és még most sem az. Nagyon sokan álltak mellém, családom, barátok, versenyzőtársak, támogatók, szurkolók. Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek, nélkületek sokkal nehezebb lenne – kezdte Dudás Gergő.

Két előfutás után szeretnék újra versenyezni. Tiánnal már korábban megállapodtunk, hogy ha megyek, akkor ő lesz a navigátorom, úgyhogy ez nem is volt kérdés. Az sem volt kérdés, hogy a csapatunk N-es Mitsubishijével versenyzünk, mert most erre van lehetőségünk.

A magyar bajnokságból két futam van hátra, úgyhogy a Production Cupba nem tudunk és nem is akarunk beleszólni. Szerettünk volna más kihívást keresni és az Eb-értékelésben versenyezni, ahol, ha jól szereplünk, akkor talán a Kanári-szigetek Rallyra is elmehettünk volna. Az Evo IX-es azonban már nem homológ az Eb-n, úgyhogy maradt a magyar bajnokság.Semmilyen konkrét elvárást nem támasztunk magunkkal szemben, négyen indulunk a kategóriában, úgyhogy negyediknél rosszabbak nem lehetünk – nevet Gergő. – A többit majd meglátjuk.”

 

Érdemes elolvasni

2021-es magyar versenynaptár tervezet és fontos információk

Hund Gábor

Bathó Zoltán miskolci rohanása – Best of onboard

Hund Gábor

Újabb nemzetközi sorozatba került be a Mecsek Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató