ORB

Dudás Gergő visszatért, és nem kell aggódni

Három gyorsaságit teljesített Dudás Gergő és Szabó Krisztián a Nyíregyháza Rallyn a széria Mitsubishi Lancer Evo IX-cel. A motor már az első gyorsaságin is rendetlenkedett, végül a negyedik szakasz előtt döntöttek úgy, hogy a nagyobb kár megelőzése érdekében kiállnak. Addig az öt fős production cupban, egy harmadik, egy negyedik és egy ötödik időt autóztak, és a negyedik helyről álltak ki.

Dudi két előfutás után most tért vissza az éles versenyzéshez, és nem volt túl elégedett a tempójával. Navigátora, Szabó Krisztián szerint azonban több területen sokkal összeszedettebb volt, mint egy éve, amikor a Nyíregyháza Rallyn megszerezték az ORC bajnoki címet, a tempó miatt pedig nem kell aggódni, vissza fog térni.

Dudás–Szabó, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nyíregyháza Rally 2020

„Jó volt újra versenyezni – kezdte Dudás Gergő. – A két pálya ugyanaz volt, mint amin tavaly is mentünk. A motor már az első gyorsaságin elkezdett ciripelni és az erejéből is veszített. Az emelkedőn alig bírtunk felmenni.

A lassabb részek jól mentek, de a tempósakon egyáltalán nem voltam elégedett magammal. Úgy érzem, hogy a régi sebességem nem is fog visszatérni. Ennek ellenére voltak részek, amiket élveztünk, kár, hogy számunkra ilyen gyorsan véget ért a verseny.“

Dudás Gergő, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nyíregyháza Rally 2020

Az örök kritikus Szabó Krisztián azonban egészen másképp látta a jobb oldalról.

„A gyors részek kivételével mindenben javult Dudi az egy évvel ezelőtti önmagához képest. Nagyon jól, koncentráltan versenyzett, nem gondolom, hogy alul kell értékelni a teljesítményét. A gyors részeken még dolgoznunk kell, de nem kell aggódni, vissza fog jönni a tempója, csak kell még hozzá pár verseny.

Szabó Tián, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nyíregyháza Rally 2020

Az eredményünket nehéz megítélni, mert a motorhiba miatt nem tudtunk igazán gyorsan menni. De például nem csináltunk defektet, nem voltak veszélyes levágok, szerintem nagyon koncentráltan vezetett. A lökhárítót elhagytunk ugyan, mert párszor belógattuk, és egy táblát is elvittünk, de ez benne van.

A motorhiba ellenére élveztem a versenyzést Dudival, és szerintem ő is élvezte. A következő rallynk még jobb lesz.“

Dudás–Szabó, Mitsubishi Lancer Evo IX, Nyíregyháza Rally 2020

Érdemes elolvasni

Sztorik Ranga Lászlóról

Vörös Gergő

Ranga László emlékére

Vörös Gergő

Székesfehérvár-Veszprém Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.