ORB Sajtóanyag

Dupla dobogó a Boldogkő Rallyn

A Korda Racing mindkét párosa teljesítette elsődleges célkitűzését az elsőosztályú rali bajnokság hétvégi nyitófutamán, Turán Frigyesék az abszolútban, ifjabb Fekete Lászlóék az RC4-es kategóriában végeztek dobogós helyen az I. Therwoolin Boldogkő Rallyn.

 

Világsztárok részvétele mellett rajtolt el az Országos Rally Bajnokság 2021-es küzdelem sorozata, az elsőosztályú ralibajnokság szezonnyitó állomására, Boldogkőváralján és annak környékén került sor. Soha ilyen erős mezőny nem gyűlt még össze egy ”szimpla” magyar bajnokin mint most, hiszen ebben a szezonban két világsztár is versenybe száll a magyar bajnoki címért: egyrészt a WRC2-es világbajnokság tavaly évi győztese, Mads Östberg, másrészt a Skoda gyári csapatának korábbi versenyzője, a Fabia R5-tel EB és VB címet is nyerő Jan Kopecky. 

 

A Korda Racing R5-ös Volkswagen Polojával a tavalyi évhez hasonlóan idén is Turán Frigyes és Bagaméri László várhatta a rajtot, míg az RC4-es kategóriában ifjabb Fekete László és Begala Tamás képviselte a csapatot. Az egynapos bajnoki futam jobban aligha indulhatott volna a Korda Racing számára, hiszen mindkét versenyzőpárosa szakaszgyőzelemmel indította a ralit: Turánék az abszolútban, Feketeék pedig az RC4-ben álltak az első helyre a nyitó gyorsasági szakaszt követően. A folytatásban mindkét páros hatalmas harcban volt a dobogós helyekért, végül Turán Frigyes és Bagaméri László az abszolút harmadik, ifjabb Fekete László és Begala Tamás pedig kategóriájuk második helyén érkeztek be a célba. 

„Ritka izgalmas verseny volt és úgy érzem nem lehet okunk a panaszra.” – összegzett tömören Korda Erik a célban. „Nagyon örülünk annak, hogy Friciék a Polo-val a rajttól a célig versenyben tudtak lenni a dobogós helyekért, az pedig már csak a hab tortán, hogy a nyitó szakaszon sikerült abszolútot is nyerni, a power stage-en pedig a második helyet tudtuk megszerezni. Nagyon nehéz és egy kicsit kiszámíthatatlan volt a verseny, egy-egy defekt, illetve az utolsó körre megérkező eső alaposan megkavarta a kártyákat, de annak nagyon örülök, hogy Polo és Fiesta is szélvészgyors volt és semmilyen műszaki hiba nem hátráltatta versenyzőinket, akik így nagyon élvezték a versenyt, úgyhogy ismét köszönöm a srácok lelkiismeretes munkáját, és gratulálok fiúknak az elért eredményekhez!”

 

Az Országos Rally bajnokság három hét múlva az Eger Rallyval folytatódik. 

 

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally végeredménye (nem hivatalos):

1. Nyikolaj Grijazin/Konsztantin Alekszandrov, Volkswagen Polo GTi 58:26.9
2. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta MK II +10.5
3. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi +18,7
4. Csomós Miklós/Nagy Attila, Skoda Fabia R5 +1:04.3
5. Mads Östberg/Torstein Eriksen, Citroen C3 Rally2 +1:07.8
20. ifjabb Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 +7:51.2

 

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing 

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.