Rally 3

Egy álom, ami mára csodává vált

Jóna Gábor az északi régióban tervezi felvenni a versenyt a kategóriatársakkal az idei Rally3-as bajnokságban, ezért minél több információt és versenykilométert szeretne gyűjteni. A Bakonya Rally után beszélgettünk a verseny tapasztalatairól.

Mikor kerültél először szorosabb kapcsolatba a ralival?

Először három éve volt lehetőségem navigátorként beülni, és akkor létrejött egy álom, ami mára csodává vált.

Milyen eredményeket sikerült elérned az elmúlt években, melyikre vagy a legbüszkébb?

Tavaly Szemerén kategória harmadik helyezést értünk el, és a Szilveszter Ralin is sikerült a dobogó harmadik fokán végeznünk a kategóriában. De igazából néha az adott szakaszokon közel kerülni a kategória elejéhez, nagyobb büszkeség, mintha valaki kiesik és ezáltal előrébb kerülsz az összetettben. Most Bakonyán összejött egy második hely, ezért nagyon büszke vagyok a csapatunkra!

Új autóval kezdtétek a 2020-as évet. Sajnos a koronavírus miatt volt időtök rendesen felkészülni a bajnokságra…

Sajnos a felkészülésünket korlátozta a hatóságok koronavírus elleni védekezése… Itt gondolok a versenyautó papírozására, de végül sikerült kipróbálni több alkalommal is a versenyautót.

Mi történt veletek a Bakonya Ralin?

Igazából kilométert gyűjteni mentünk és tesztelni. Sikerült többféle beállítást kipróbálnunk. Amikor egy sporttárs segíti a felkészülést, az egy szenzációs élmény. Kóka Tomi a célban megvárt és a keréknyomást körbenézte az autónkon, az egy szenzációs élmény volt. Hihetetlen, hogy milyen rendes sporttársak vannak, büszke lehet a déli régió Kóka Tomiékra!

Milyen élményekkel, tapasztalattal távoztatok a verseny helyszínéről vasárnap este?

Nagyon sokáig vártunk a díjkiosztóra… A karburátorunk sokat vacakolt, azzal sajnos nem sok mindent tudtunk kezdeni, összességében élveztük a versenyt.

Mik a további tervek az idei évre?

Az északi régióban szeretnénk a versenyt felvenni a srácokkal. Nagyon sokat kellene menni az autóval, gyűjteni a tapasztalatokat és a versenykilométereket.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget a Csapatnak!!! Ákosnak, Timinek, Gergőnek, Dannernak, Csabónak, Tominak és Norbinak. Köszönöm a támogatást a Szüleimnek, a nővéremnek és a feleségemnek! Végül, de nem utolsósorban köszönöm a partnereimnek és Kóka Tamásnak!

 

Készítette: Sipos Attila, RallyFeeling.hu

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Zákányi János

Vörös Gergely

Mi a terv? Seben János

Hund Gábor

Mi a terv? Kaveczki Jenő

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató