ORC

Egy jó autóversenyzőnek mindennel tudnia kell gyorsan menni!

Maricsek Miki és Paizs Robi nagyszerűen érezték magukat az Orfű Rally-n az R4-es Mitsubishiben. Egyszer sem szorultak ki a top10-ből, sőt, Árpádtetőn abszolút ötödik időt is futottak, de a hetedik szakaszon, az osztómű hibája miatt kénytelenek voltak feladni a futamot.

„Fontos tanulsága van ennek a versenynek.” Kezdett bele hatalmas tűzzel a hangjában a verseny értékelésébe Miki. „Sokat mentem tavaly az R2-es Peugeottal és most, hogy visszaültem az R4-be, azt vettem észre, basszus, nagyon gyors, meg, úr Isten, milyen nehéz! Főleg egy R2-es, R5-ös autóhoz képest, amik rettenetesen ki vannak találva. Az első gyorson viszont, mindenféle félrebeszélés nélkül, pontosan lejöttem, nem vállaltam túl semmit és jó lett az idő, főleg Bacsa Tomihoz képest. Egyébként is hozzá és Matics Misihez mértem magam. Tomitól mindössze hat tizedre voltunk, Miska pedig 4.4-gyel volt lassabb, mint mi. A konklúzió számomra az vezetés technikailag, hogy minden autóban megvannak az egyforma és a különböző dolgok is egyben. Egy jó autóversenyzőnek mindennel tudnia kell menni, ezért büszke is vagyok, hogy 60 gyorsasági kilométerrel a lábamban, sikerült a 6. szakaszon egy abszolút 5. időt jönni. Az autón egy pici változtatást csináltunk az 5-ös gyorsasági előtt, amit Hetvehelyen kipróbáltam, onnantól pedig nagyobb bizalommal tudtam jönni. Nagyon fel vagyok töltve azzal kapcsolatban, hogy az autó alapjaival, a mozgásával tisztában vagyok, átlátom, hogy mihez kell nyúlni ahhoz, hogy gyorsabb legyek vele. Mondhatom azt, mindegy, hogy Zsiguli, R2-es Peugeot vagy Mitsubishi, egy megfelelő teszttel, szerviz háttérrel, valamint stratégiával lehet vele gyorsan menni. A Rally1-ben, az élmezőnyben menni, na az egy borzasztóan nagy feladat, de kecsegtető volt az ötödik idő Árpádtetőn.”

Ha összegezni szeretném a hétvégét, abszolút nem bántam meg, hogy pénzt, időt, energiát nem sajnálva elindultunk az Orfű Rally-n és nem vagyok letörve, hogy egy műszaki hiba miatt ki kellett állnunk, mert abból építkezünk, ami van. Nem búslakodunk, hanem örülünk a teljesítményünknek!

Érdemes elolvasni

RSB határozatok 2021 – Támogatást kapó versenyzők listája

Hund Gábor

A HUMDA emelni akarja a rali-Eb hazai futamának színvonalát 

Hund Gábor

Bútor Robi Mikulás Rally előtti tesztjének részletei

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.