ORB Sajtóanyag

Egyből egy már megvan…

A lecke fel volt adva Hibján Joci és Szollár Csabi számára az RC4 népes mezőnyében, de a feladatot megoldották és 6. helyen zárták a Boldogkő Ralit. 

 

Hova fértetek volna be defekt nélkül a kategóriában?

– Kicsit biztosan előrébb. Viszont sikeresen célba értünk a Boldogkő Ralin, és az RC4 6. helyét sikerült bezsebelnünk. Lehetett volna jobb is a befejezés, de sajnos az utolsó előtti gyorson defektet kaptunk. Pedig ott egész jól mentünk, úgy éreztük talán dobogóra is esélyesek lettünk volna, de majd legközelebb. Egyébként nagy csatákat tudtunk vívni a többiekkel, és örültünk, hogy ott tudtunk lenni az elejében. Ez nagyon inspirált, mert voltak kételyeink, hiszen a Rally4-es autókkal kellett felvenni a harcot. Úgyhogy nagyon meg vagyunk elégedve az eredményünkkel, és jól éreztük magukat.

 

Minden kerek volt a boldogkői futamon?

– A Peugeot hibátlanul működött, a defekten kívül egy mukkanása nem volt a kocsinak, ez már önmagában is feldobta a hétvégénket. Alapos itinert írtunk, és valamivel több időt tudtam szánni a felkészülésre, mint máskor. Már Orfűn is módosítottunk, ami azt jelenti, hogy sokkal részletesebben írjuk fel a pályákat az eddigiekhez képest. Ezt most kamatoztatni tudtuk, ezért maradunk ennél az új módinál, a több támpont megadása sokat tesz a gyorsulásunkhoz. A gyorsabb, tempósak részekhez kellenek leginkább, hogy ott ne veszítsünk másodperceket. 

 

Ismertétek ezeket a régi gyorsokat?

– Nem mindet, de élmény volt menni ezeken a szakaszokon, leginkább azért, mert így ebben a formában egyben még sosem autóztunk rajtuk. Szóval még régi infók és itinerünk sem volt, mindent pályabejáráskor dolgoztunk ki részletesen. Nehéz gyorsokon és versenyen vagyunk túl, de szenzációsan éreztük magunkat. A részeredmények arra sarkallnak minket a továbbiakban, hogy igenis bele kell adni mindent, mert van esélyünk, hogy ott legyünk az elejében. Ezek most mindenért kárpótoltak, jöhet az egri futam, mi már lélekben kicsit a következő versenyen vagyunk. 

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.