ERC ORB WRC

Ekström Audiból épített Rally2-es autót

Mattias Ekström a csapatával, az EKS-sel, valamint a JC Raceteknikkel összefogva Rally2-es autót épített Audi A1 Quattroból.

 
Az EKS JC csapatban indult múlthéten, az Arctic Rallyn Mattias Ekström egy Skoda Fabia Rally2-vel, azonban az EKS-ből és a JC Raceteknikből alakult új csapat ennél is maradandóbbat alkotott.
 
Egy Audi A1-ből megépítette az Audi A1 Quattro Rally2-t, mely 263 lóerős és 4WD hajtással rendelkezik. Az autó elkészülése az Oreca Rally2-es kitjének felhasználásával jött létre.
 
“Amikor az új Audi A1-et piacra dobták, tudtuk, hogy ebből az autóból meglehet csinálni egy komolyabb dolgot. – mondta Mattias Ekström. Gyorsan eldőlt, hogy ez a dolog egy rallyautó lesz. Az új Rally2-es autó egyelőre csak saját használatra érhető el, de amikor végzünk a fejlesztésével akkor bérbe is lehet venni, de meg is lehet vásárolni.”
 
Az Audi a1 Quattro Rally2 fejlesztése Emil Bergkvist tesztelésével zajlik, később pedig nemzeti és nemzetközi sorozatban való indulásra is használható lesz.
 
“Jelenleg az autó meg van építve, versenykész, de még finomhangolásra szorul. – mondta Joel Christoffersson, az EKS JC csapatfőnöke. Először murván és havon, majd később aszfalton fogjuk tesztelni.”
 
“Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk ebben a projektben az EKS JC-vel. – mondta Chris Coertse, a Rally Technic igazgatója. A Rally2 egyedülálló ár-teljesítmény egyensúlyt biztosít a versenyzőknek, de az Audi A1 Quattro Rally2 esetében egy legendás márka is jár az autóval.”

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Turán Friciék voltak a leggyorsabbak az orfűi tesztversenyen

Hund Gábor

Turán tesztelt leggyorsabban Orfűn

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.