Ekström befejezi a teljes idejű versenyzést

Mattias Ekström 2019-től már csak egyes WRX futamokon vesz részt, jelentette be a svéd versenyző azt követően, hogy a második helyet szerezte meg az idei sorozatban.
 
Mattias Ekström 2014-től versenyez a WRX-ben és 2016-ban világbajnoki címet szerzett. 2017-től az Audi gyári támogatásával versenyzett, miközben befejezte DTM-s szereplését is, hogy csak a ralikrosszra koncentrálhasson.
Az Audi idén bejelentette, hogy jövőre már nem vesz részt a sorozatban gyári csapatként, míg Ekström a szezon utolsó dél-afrikai versenye után mondta el, hogy jövőre már csak egyes futamokon indul.
 
A svéd audis idén a második helyet szerezte meg az egyéni bajnokságban.
 
“Nagyon jó mindig dobogón végezni egy szezon végén, bár szerettünk volna bajnokok lenni, de Johan Kristoffersson kiváló teljesítményével nem tudtuk felvenni a harcot. Számomra nagyon vegyesen alakult a szezon, ez pedig annak is köszönhető, hogy sokszor túl vállaltam magam. Nagyon jó szezonom volt egy nagyszerű csapattal. Ez volt az utolsó szezonom teljes szezont vállalva, így örülök a második eredménynek is.” – mondta a dél-afrikai futam után Mattias Ekström.
 
A svéd pilóta még nem tudja, hogy mit hoz a jövő számára és csapata számára.
 
“Fantasztikus volt az lemúlt öt év, de azt hiszem, eljött az ideje, hogy új kihívásokat keressek. A csapat számára még nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de amint tudni fogjuk, bejelentjük. Nagyszerű korszak volt ez az életemben, nagyon élveztem a csatákat, főként azokat, melyeket Sébastien Loeb ellen vívtam. Petter Solberggel szintén élvezetes csatáink voltak eleinte, de ezek később megváltoztak.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali