Rallycross

Ekström elindul a belga WRX futamon

A 2016-os ralikrossz világbajnok, Mattias Ekström elindul a belga WRX futamon májusban. A svéd versenyző tavaly év végén jelentette be, hogy befejezi az egész idényes versenyzést.

Az EKS tavaly elvesztette az Audi gyári támogatását, majd Mattias Ekström bejelentette, hogy abbahagyja egész éves versenyzését a WRX-ben és úgy tűnt, hogy az EKS is kiszáll a sorozatból ideiglenesen, azonban Szabó Krisztiánnal mégis rajthoz áll Ekström csapata 2019-ben.

Mattias Ekström azonban a szezonnyitó Abu Dabi futamon kedvet kapott a versenyzéshez és Belgiumban visszatér.

“Az Abu Dhabi versenyt otthon, a kanapéról figyeltem és ismét kedvet kaptam a versenyzéshez. Elképzeltem, ahogy 200 km/h-val átmegyek az Eau Rouge-n. Ezt követően megkerestem Joel Christofferssont, akinél a 2016-os bajnok autóm van. Miután sikerül megkapnom Belgiumra az Audit, így elindulok Spa-ban. Örülök, hogy szórakozás jelleggel indulok és nem gyári versenyzőként, mert így kisebb felelősségem lesz. A teljes visszatérésen még nem gondolkozok, de jó lesz ismét szórakoztatni a szurkolókat.” – mondta Mattias Ekström.

A svéd versenyző nem aggódik, hogy autójával olyan versenyzőkkel kell harcolnia, akik újabb fejlesztéseket használnak majd autóikban.

“Nagyon szeretem és ismerem ezt az autót. Tudom, hogy mire képes és ha tudok a dobogóért harcolni, akkor meg is teszem, különben pedig csak szórakozni fogok.” – tette hozzá Ekström.

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor

Kakucson kezdődik a Rallycross OB

Hund Gábor

Tidemand indul a Rallycross Eb-n

Hund Gábor