ORB Rally Rally 3 Sajtóanyag

Élményekkel gazdagodtak Hibjánék

Lassan összeszokik a Hibján Joci – Szollár Csabi páros a Peugeot 208 R2-vel, legalábbis a domaházi második hely ezt mutatja. A srácok a továbbiakban is a fokozatosságra törekednek majd. 

 

Megmozgattátok magatokat és a verdát?

– Ahogy terveztük, úgy alakult a verseny, ami egyébként is csak teszt volt. Kipróbáltunk többféle gumit, beállításokat, sőt még a pótkereket is. Az első gyorson még nem azt hoztuk amire számítottunk, kicsit én és a Peugeot is még aludtunk, de aztán belejöttünk szépen lassan. Viszont, amiket változtattunk az autón, az mind pozitív irányba hatott a versenyre nézve. Mindig egy dolgon módosítottunk, és érezhető volt a változás, tényleg jó kis futam. A hab a tortán, hogy második helyen végeztünk, de a teszt volt a fontos most, az eredmény csak úgy jött hozzá. 

 

Akkor minden klappolt a Zabar-Domaháza futamon?

– Minden oké volt a versenyen, viszont sajnáltuk, hogy elmaradt az utolsó gyors.  Szeretjük a kis adok-kapok csatákat, és próbáltunk felzárkózni a srácok mögé. Szuperül sikerült minden, este egy kis nyugi a szálláson, talán pont ez hiányzott már az életünkből, de hát mondtuk, hogy ez a mi „wellnessünk”, pihenésünk. Szükségünk volt már erre a feltöltődésre, és Peugeotnak sem ártott egy kis mozgolódás. 

 

Megvan már az összhang Csabival és a verdával egyaránt?

– Csabival hibátlan itinert írtunk, most már érződik az összhang, egy megcsúszászunk vagy pörgésünk sem volt, de mondjuk nagyon óvatosan kezdtünk, hiszen régen ültünk a versenyautóban. Még mindig nem autóztam ki a kocsit, és bőven van benne, de talán a tavalyhoz képest most kezdek már közelebb kerülni a Peugeothoz. A hosszú szünet után óriási felszabadultságot éreztem, hogy újra versenyezhettem.

 

Készen álltok a Salgóra?

– Szerintem mindent megoldunk addig. Féktárcsát, fékbetétet cserélünk, átnézegetjük, de már egyébként szépen lemosva csilivilin várja a következő útját, ami természetesen a Salgó lesz. Mi nem szeretünk kapkodni, és próbálunk előre dolgozni, mert ennyi év tapasztalata azt mondja, hogy az utolsó percekben mindig jön valami, ami elveszi az időt. De előrelátóak vagyunk, már most rajta vagyunk, hogy elkészüljünk az idei első nagy megmérettetésre. 

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Zákányi János

Vörös Gergely

4 kérdés – 4 válasz: Mads Östberg

Hund Gábor

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató