Előrébb léptünk a ranglétrán!

Abszolút hatodik helyen zárt, ezzel pedig idei legjobb eredményét érte el a Rallye1 Bajnokság negyedik futamán, a 26. Veszprém Rallye-n az Osvát Péter – Papp Tamás kettős.

A szezon egyetlen murvás versenyének első körben talán egy kicsit túl nagy kedvvel vetette magát harcba Osi, hisz Kislődön bemutatott egy túlcsúszást, míg a másik két szakaszon több apró hibát is vétett. Ennek megfelelően a második körben már pontosabban autózott a balatonfüredi sofőr, ekkor viszont a defektek hátráltatták.

„Nyilván előrébb szerettünk volna végezni, de nem szabad elégedetlennek lenni, mert előrébb léptünk a ranglétrán. Fehérváron ugyan kicsit gyorsabbak voltunk, de az ottani defekt sokkal jobban visszavetett minket az összetettben. Veszprémben ugyan három defektünk is volt, de nem okoztak tetemes hátrányt. Jól beosztottuk az erőnket, futottunk jó időket és tartottuk a lépést a többiekkel. A folyamatosság volt a kulcs, mert a defektek ellenére kiegyensúlyozottan tudtunk menni és az elejétől sem szakadtunk le annyira, szóval jó ez a hatodik hely a verseny végére.”

Peti gyakran hangoztatja azt a tényt, hogy defektet nem kapni lehet, hanem azt a sofőr csinálja magának.

„A Lőtér kivétel!” Teszi hozzá nevetve. „A kivétel pedig erősíti a szabályt. Nem éreztem sehol, hogy rámentünk volna valamire, de mégis defekttel jöttünk le a hatodik szakaszról és így rajtoltunk el Várpalotán, mert nem volt több pótkerekünk. Tudtuk, hogy lyukas a bal hátulja. Így kellett abszolválnunk azt a gyorsot és még a szervizparkba is vissza kellett jutnunk. Kicsit kalandos volt, de megoldottuk és célba értünk!”

 

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada