Kamion Sajtóanyag

Első rajthellyel és futamgyőzelemmel nyitott Kiss Norbert! 

A hétvégén elkezdődött a kamion EB a csehországi Mostban. Ezen a versenyen debütált a Révész TRT csapata, melynek pilótája Kiss Norbert. Nos a csapat és Norbi remekül kezdett, a szabadedzés során egy másodperccel volt gyorsabb a többieknél, és a jó tempó az időmérőre is megmaradt, így Norbi egy tizedes előnnyel megszerezte a Pole-t szombaton. Az első futamban aztán sikerült is megtartani az első helyet, a magyar versenyző remekül irányította Balut – ahogy a 40-es kamiont nevezték el – és az első helyen intette le a kockás zászló, azaz a Révész TRT rögtön győzelemmel mutatkozott be!

A fordított rajrácsos második futamban is remekül küzdött Kiss Norbert a csehországi kamion EB-n. Végig nagy csatát vívott Adam Lacko-val és Sascha Lenz-cel. Volt hogy hárman szinte egymás mellett mentek a célegyenesben. Végül a cseh Lacko hazai pályán megőrizte első helyét, Kiss Norbert pedig harmadikként ért célba, de mivel a futam során egyszer a GPS hibájából átlépte a megengedett sebességet, 10 másodperces büntetést kapott, így a hatodik helyre csúszott vissza.

 

– Nagyon jól sikerült már a szabadedzés is, gyorsak voltunk, az időmérőt pedig sikerült megnyerni, így az első helyről indulhattam. Mivel a kvalifikáció során csak egy tizeddel voltam gyorsabb, így tartottam attól, hogy a verseny szoros lesz, de szerencsére nem így alakult. A jó rajt után az élre álltam, majd egy piros zászló után a megismételt rajtot követően is elsőként jöttem el, és a futamon még jobb volt a tempóm mint az időmérőn, így nagy különbséggel tudtam győzni. A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik pozícióból felküzdöttem magam a harmadik helyre, és a győzelemért csatázhattam, de sajnos az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt, amiért 10 másodperces büntetést kaptam, így bár harmadikként intettek le, a büntetés miatt a hatodik helyen végeztem. Nagyon köszönöm Révész Bálintnak és a csapatnak, hogy ebbe belevágtunk, és rögtön ilyen jó eredménnyel kezdhettük a szezont  – mondta Kiss Norbert.

Vasárnap újabb két futam következik Csehországban.

 

VERSENYNAPTÁR 2020

MOST – 2020.08.29-30.
ZOLDER – 2020.09.12-13.
JARAMA – 2020.09.26-27.
HUNGARORING – 2020.10.17-18.
LE MANS – 2020.11.07-08.
MISANO – 2020.11.14-15.

Érdemes elolvasni

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

A céldobogóról integetni a barátoknak…

Hund Gábor

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.