Rallycross Sajtóanyag

Elsőre harmadik hely a Slovakiringen!

Nagy Benjámin a hétvégén a Slovakiaringen vett részt a Magyar Rallycross bajnokság első futamán. A versenyautója egy Mazda MX-5 volt, amit a Covadonga Motorsport színeiben terelt.

Benit kérdeztem a sikeres rallycross verseny után.
Honnan jött a gondolat, hogy idén az első éles versenyed rallycross legyen és miért épp egy Mazda?
– Életem első rallycross versenye volt, ahol az előkelő harmadik helyen végeztem. Nagyon élveztem az egész hétvégét, jó volt új kihívások elé állni. Azért a rallycrosst választottuk, mert itt tudom a legtöbb olyan tapasztalatot szerezni, amit kamatoztathatok a gyorsasági szakágban is. A rajtoláson és a helyezkedésen túl, az autó folyamatos korrigálása is fontos volt a csúszós talajon.
Ahogy említetted, egy Mazda MX-5-el álltam rajthoz a rallycrossban. A választásunk azért erre esett, mert az irányítása hasonló, mint a gokartnak.

A szombati nap miként telt?
– A pályán kettő szabadedzést lehetett menni. Elég hamar meg kellet találni az ideális íveket, amik eléggé változatosak voltak. Nehezítette a dolgom, hogy folyamatosan változott a pálya minősége. A szombati napon volt még egy elődöntő, amin a harmadik helyet értem el.

Vasárnapra már megtanultad az ideális íveket, hogy tetszett a változó talajtapadás?
– Vasárnap volt egy előfutam, egy elődöntő és a döntő. Az előfutamon második lettem, az elődöntőn szintén. A döntőben viszont a harmadik helyen értem célba. Kihívás volt a változó talajtapadás, ugyanakkor kicsit szokatlan is a pályaautózáshoz képest.

A versenyhétvégét miként értékeled?
– Összességében meg vagyok elégedve a hétvégémmel, de van még mit fejlődnöm. Sok tapasztalatot kell szereznem a murvás pályákon.

Legközelebb hol és milyen autóval fogsz indulni?
– Legközelebb a Hungaroringen lesz versenyem, a magyar gyorsasági bajnokságban, ahol Suzuki Swift 1.6 Sport-tal fogok indulni.

Partnereink segítségét köszönjük!
– Hajósi Miklós –

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor

Vasárnap irány Szabadszállás

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor