WRC

Ennek kevesen örülnének

A világjárvány és a miatta hozott korlátozások kihatással lehetnek a WRC 2021-es szezonkezdetére, mely február végéig, de akár április végéig is elhúzódhat.

 
A 2020-as járvány alaposan felforgatott mindent, így a WRC szezont is, ahol 14 tervezett versenyből csak hetet tudtak megrendezni. A koronavírus azonban befolyásolhatja a 2021-es WRC szezont is.
 
“A Monte idején lehet, hogy a járvány harmadik hulláma közepén leszünk, és ha így lesz, akkor a Monte könnyen elmaradhat. – mondta Sébastien Ogier. Most azt látjuk, hogy az év eleji versenyek után lenne egy nagyobb szünet a WRC szezonban, ez idő alatt pedig sokat javulhat a helyzet.”
 
A Monte vélhetően nézők elől elzárt verseny lesz, aminek kevesen örülnének, és a verseny programja is át lesz alakítva, hogy az este 8 órakor kezdődő kijárási tilalom szabálya betartható legyen.
 
A Monténál is nagyobb veszélyben van a Svéd Rally, és most nem a hó mennyiség miatt. A Svéd Rally gyakorlatilag az értékesített jegyekből tartja fenn magát, és a hatóságok intézkedései miatt könnyen lehet, hogy a havas versenyen sem lehetnek majd nézők, vagyis nem lenne elég bevétele sem a rendezvénynek.
 
Glenn Olsson, a verseny igazgatója legkésőbb máig, keddig ígérte, hogy választ adnak a verseny megtartására.
 
Amennyiben a svéd futam elmaradna, akkor egy finn verseny, az SM O.K. Ralli kerülhetne a WRC naptárba, mely eredetileg február 5-6. között lenne, de egy esetleges WRC futam rendezésnél akár február végéig eltolódhat a rendezvény.
 
További WRC futam rendezési szándék érkezett a finn Lappföld Rally szervezői részéről is, melynek 200 km feletti versenytávja meg is felelne a WRC futamok hosszának.
 
A veszélyben lévő Monte és Svéd Rally után csak április 22-24-én kerülne sor a WRC harmadik futamára, Horvátországban.

Érdemes elolvasni

300 kilométer felett Szardínián

Hund Gábor

Latvala a Historic Eb-n indul

Hund Gábor

A Hyundai döntött a portugál felállásról

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.