ORB Rally

ERC mezőnynek is beillene

Miután megjelent a Salgó Rally nevezési listája fény derült arra, hogy a kialakult gazdasági helyzet ellenére is olyan mezőny áll rajthoz, melyet egy ERC verseny is megirigyelhetne.

21 magyar páros áll rajthoz R5-ös autóval a Salgó Rallyn, és ezt a számot további hat külföldi induló egészíti ki, így összesen 27 R5-ös autó lesz látható a Rally1 és Szlovák Bajnokság szezonnyitóján.

Az R5-ös autók márkája alapján lesz Ford, Skoda, Citroen, Hyundai és Volkswagen is.

Azonban nem csak az R5-ös mezőny, de az ERC2-nek megfelelő kategóriában is heten állnak rajthoz a Salgón Mitsubishivel, közülük hárman külföldiek.

Az ERC3-nak megfelelő mezőny is népes lesz, hiszen 15-en neveztek R2-es autóval, köztük négy külföldi páros. A teljes 2WD mezőny pedig 17 autóból áll majd.

Az ORC-ben indulókat nem számítottuk, mivel az ott indulók nem nevezhetnének az ERC kategóriáiba.

A magyar kormány határátlépést érintő szigorítása alapján a lengyel, szlovák és cseh versenyzők indulása sincs veszélyben, mindhárom ország a zöld zónába esik, ezért őket csak szúrópróbaszerűen fogják tesztelni.

Reméljük, hogy ez a komoly mezőny fennmarad a teljes Rally1-es szezonra, még ha a külföldiek közül sokan csak a Salgón is állnak rajthoz.

 

Fotó: Velenczei Ádám Facebook oldala

Érdemes elolvasni

MNASZ közlemény

Hund Gábor

Hadiké az első, Ollé beesett

Hund Gábor

Klauszék már az éles rajt előtt kiálltak

Hund Gábor