Rally Café Magazin
ERC

BZ visszatér az ERC mezőnyébe

A korábbi kétszeres ERC3 bajnok, Bessenyey Zoltán 2016-os balesete után ismét az ERC mezőnyében áll rajthoz a Rally Hungary-n, Vida János navigátoraként.

 
Bessenyey Zoltán 2013-ban és 2014-ben is bajnok lett az ERC3-ban. 2016-ban már R3-as Renaultval versenyzett az ERC-ben, azonban a Veszprém Rally előtti teszten Hadik András navigátoraként súlyos balesetet szenvedett és azóta kerekesszékre szorult.
 
BZ utoljára a 2016-os Akropolisz Rallyn indult az ERC-n, most a Rally Hungary-n azonban Vida János navigátoraként visszatér a 0-ás R2-es Peugeotban.

 
“A keddi teszten nagyon jól éreztem magam az autóban, amivel korábban még soha nem mentem. Korábban már navigáltam és egy biztos kezű pilóta mellett nem félelmetes. Jani teljes mértékben hallgat rám és azt csinálja, amit mondok neki. Amolyan vezető vagyok az autóban, ami jól illik hozzám. Arra számítok, hogy a verseny végén fáradtan, de nagyon boldogan szállunk majd ki az autóból. Ha így lesz, akkor szeretnék további versenyeken indulni.” – mondta Bessenyey Zoltán az ERC honlapjának.
 
Chris Ingram jelenleg az ERC bajnoki címéért harcol, azonban BZ is jól ismeri 2014-ből, amikor az ERC3-ban egymás riválisai voltak.
 
“Támogatom Chris Ingram csatáját a bajnoki címért, ezért azt mondtam neki, hogy maradjon nyugodt a hétvége során, mert ő vezeti a bajnokságot és a riválisainak kell inkább kockáztatni. Erre azt mondta Chris, hogy könnyen beszélek, de ő korábban nem versenyzett ennyire nehéz aszfaltos futamon, de igyekszik egy jó tempóval vezetni majd.” – tette hozzá BZ.
Fotó: Rally Hungary

Érdemes elolvasni

Élete első rali-Eb-jén dobogós lett Vogel Adrienn

Hund Gábor

M4 Sport interjú az ERC futamgyőztes Turán-Bagaméri párossal

Hund Gábor

Ingram: Minden versenyen arra gondoltam, hogy az utolsó lesz

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató