Érdi győzelemmel mutatkozott be itthon a Skodával

Ifjabb Érdi Tibor nyerte az Orfű és Magyarhertelend között rendezett MARB verseny licenszes kategóriáját, melyen először indult itthon az R5-ös Skodával. A kétszeres ERC2 bajnok versenyzőnek Maricsek Miklós volt a legnagyobb riválisa.

A déli régió MARB bajnokságának utolsó versenyét rendezték a mai napon Orfű és Magyarhertelend között mindkét irányba. A verseny kiváló alkalom volt arra, hogy a licenszes versenyzők is teszteljenek a jövő heti Nyíregyháza Rali előtt.

Az első szakaszt, melyet nagy ködben rendeztek meg, ifjabb Érdi Tibor nyerte meg, de mögötte Maricsek Miklós csupán 5 tizedes hátrányban volt. A Rally Café Racing versenyzője a már kevésbé ködös második szakaszon válaszolni is tudott Érdinek, és 6 tizedes előnnyel átvette a vezetést.

A folytatásban viszont már az R5-ös skodás versenyző csupán egy szakaszt engedett nyerni Maricseknek, míg három szakaszon ő volt a leggyorsabb, így végül 8.8 másodperces előnnyel a licenszes kategóriát is nyerte.

Érdi Tibor és Maricsek Miklós más dimenzióban tesztelt, mint a kategóriatársak, amit jól mutat az is, hogy a mitsubishis Hideg Krisztián 43.1, a skodás Marozsi Zsolt 56.7, míg a szintén mitsubishis ifjabb Ranga László 1:00.5 perccel maradt el Maricsek mögött.

A MARB mezőnyében Foczkó Ákos, míg a Sprint Kupában Zoltán József szerezte meg a győzelmet nagy csatát követően egyaránt Lada VFTS-sel.

A MARB déli régiójában Horváth Attila (Lada VFTS), míg a sprint kupában Zoltán József szerezte meg a bajnoki címet.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally