ERC

Érdi nem adja fel, de búcsúzik

A rally Európa-bajnokság két portugáliai futamát kihagyta ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán, ami után úgy tűnik, nem lesz negyedik ERC2-es bajnoki cím. Ennek ellenére nem adják fel, a Rally Hungaryn győzni szeretnének, a Kanári-szigetek Rallyn pedig méltóképpen búcsúzni a Mitsubishi Lancer Evo X-től, az ERC2-es kategóriától és a valószínűleg magától az Eb-től is. 

„Egyszerűen anyagi okok miatt hagytuk ki az Azori-szigetek és a Fafe Rallyt – mondta ifj. Érdi Tibor a Rallycafemagazin.hu-nak. – A rendező az utazási költség egy részét téríti, a kamion és a tréler kompjegyét, illetve hat főre a repülőjegyet Portugáliából. 

Ifj. Érdi Tibor–Csökő Zoltán, Mitsubishi Lancer Evo X, ERC2

A kamion útiköltsége így is kb. egy millió forint, mire kijutsz vele Portugáliába. Ehhez jön még a tíz fős csapatunk útiköltsége. Plusz nem tudjuk kivinni a tréningautónkat, azt is bérelni kell kint. Apránként elég nagy tétel áll össze. És akkor még ott van maga a versenyköltség is.“

Érdiék hátránya így 119 pontra nőtt az ERC2-ben, amit matematikailag sem tudnak behozni, vagyis az már biztos, hogy 2017, 2018 és 2020 után idén nem lesznek negyedszerre is ERC2-es bajnokok. 

Ifj. Érdi Tibor–Csökő Zoltán, Mitsubishi Lancer Evo X, ERC2

„Szerintem az első három hely elkelt, abba már nem tudunk beleszólni. A Rally Hungaryn viszont szeretnénk hazai pályán nyerni, a szezonzáró Kanári-szigetek Rallyn pedig méltóképpen búcsúzni az autótól, a kategóriától és valószínűleg az Európa-bajnokságtól is. 

Azt nem ígérem, hogy ott is a győzelemért fogunk harcolni, mert száraz időben az Abarthok, esőben pedig a Suzukik lesznek nagyon erősek, de szeretnénk mindent elkövetni egy jó eredményért.“

Ifj. Érdi Tibor–Csökő Zoltán, Mitsubishi Lancer Evo X, ERC2

Jövőre lejár a homológizációja az N-es Mitsubishinek és megszűnik az ERC2-es kategória is. Helyét a Rally3-asok veszik át, amibe azonban ifj. Érdi nem akar belevágni. 

„Egyelőre csak a Fordnak van ilyen autója és egy kicsit kiforratlannak érzem a kategóriát. Gyengébb autóba sem szívesen ülnék vissza, úgyhogy egyelőre úgy néz ki, nem lesz olyan kategória az Eb-n, ahol indulhatnánk. Sok minden lehetséges jövőre, meglátjuk, mit hoz az élet, egy biztos, versenyezni szeretnénk, de addig még a két hátralévő Eb-futamra szeretnénk koncentrálni.“

Az ERC2 állása a Rally Hungary előtt: 

1. Pardo 159, 2. Feofanov 144, 3. Vinyes 114, 4. Polonski 92, 5. Cartier 84, 6. Pryczek 74, 7. Rada 41, 8. ifj. Érdi 40

Érdemes elolvasni

Akár bajnoki címet is szerezhetnek hétvégén Mads Østbergék

Hund Gábor

Drukkolunk egy kis esőért, a nézők szurkoljanak nekünk!

Hund Gábor

Harmadik Rally Hungary-jére készül a Vogel-Notheisz páros

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.