F1

Erős Mercedes, gyenge Ferrari

Kettős Mercedes sikerrel kezdődött a 2020-as F1 szezon, miután Lewis Hamilton nyerte az Osztrák Nagydíj első szabadedzését Valtteri Bottas előtt. Szembetűnően lassú volt azonban a Ferrari két versenyzője.

Lewis Hamilton 42 kört megtéve 1:04.816-os idővel bizonyult a leggyorsabbnak az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén, melyen 356 ezreddel előzte meg csapattársát, a 38 kört teljesítő Valtteri Bottast.

A két Mercedest Max Vertappen a Red Bullal 602 ezredmásodperc hátránnyal követte, míg Carlos Sainz jr, a McLaren versenyzője lett a negyedik további 13 ezred hátránnyal.

Sergio Perez az ötödik időt autózta a Racing Point autójával, míg a McLaren brit versenyzője, Lando Norris volt a hatodik a Red Bullos Alex Albont megelőzve.

A Ferrari versenyzőjeként Charles Leclerc volt a leggyorsabb, aki 1.108 másodperc hátránnyal a 10., míg Sebastian Vettel további 153 ezredmásodperc hátránnyal a 12. helyen zárt.

Romain Grosjean autóját sokáig szerelni kellett, majd 6 kör erejéig a francia a pályára hajthatott, de 41.5 másodperc hátránnyal a mezőny leglassabb idejét érte el.

Érdemes elolvasni

Ezúttal Verstappen oktatott

Hund Gábor

Bottas és Hülkenberg az időmérő meglepetése

Hund Gábor

11 hely már elkelt a Forma 1 2021-es idényére

Hund Gábor