Gyorsasági

Erősebb Kupa, felkészültebb Levi

Egy hét múlva kezdődik az ESET V4 Renault Clio Kupa sorozata a horvátországi Grobnikban. Az előzetes nevezések alapján a mezőny tavalyhoz képest a duplájára nőtt és sokat erősödött is, hiszen az Európa-kupából is érkeztek résztvevők.

Az MHH Kart Team versenyzője, Losonczy Levente a lehető legjobban felkészült a szezon rajtjára, hiszen korábban a Pannonia-Ringen és a Hungaroringen is tesztelt, most pedig július 15-én, szerdán a Slovakia Ringen rakott 73 kört a Clióba.

A teszt és a grobniki futam között pedig a Central European Rotax Max Challenge (CEE) gokartfutamon vesz részt, a csehországi Trinecben, amely a fizikális és mentális felkészülésben is segít.

„A Slovakia Ring-i volt az eddig a leghosszabb tesztem a Clióval. Az előző két alkalommal nagyon jól megalapoztuk az idei évet, most már csak finomítani kellett mindenen – mesélte Levi.

Az egyik célom az volt, hogy a megtanuljam, hogyan kell egy kör alatt felmelegíteni a gumit, ez sikerült. A beállítások terén is előreléptünk, egyre jobban érzem, hogy különböző helyzetekben a Clio hogyan viselkedik, egyre jobb visszajelzést tudok adni a csapatnak az autóról. Szóval nagyon sokat fejlődtem. A tesztünkre egy tízes skálán kilenc és felet adnék, de csak azért, mert mindig lehet jobbat, többet kihozni az autóból.

Sokat segített az is, hogy miután megszereztem a jogosítványt, utcán is vezetek. Ezáltal jobban érzem az autó mozgását, méreteit. Ez korábban egy kicsit furcsa volt a gokart után. Most már sokkal könnyebben megy az átállás a két szakág között. Szerdán például a Cliót teszteltem, pénteken már a gokarttal edzettem Trinecben.

Úgy érzem, hogy mindent megtettünk, hogy a legjobb formában legyek, most már csak rajtam múlik, hogy Grobnikban mit tudok kihozni magamból.“

Érdemes elolvasni

Évadzáró legendás olasz pályán

Hund Gábor

OLASZ FINÁLÉ A LEGAUTÓSPORTOSABB VADASPARKBAN

Hund Gábor

Majdnem évadzáró a Hungaroringen

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató