WRC

Észtország szurkolók nélkül is tervez

A járvány várható második hulláma miatt az Észt Rally szervezői egy szurkolókkal teli és szurkolók nélküli versenyt is terveznek.

 
“Egy hónap múlva még rosszabb lehet a helyzet. – mondta Margus Kiiver, az Észt Rally sajtómenedzsere a Radio Estonia 2-nek. Nem kell jósgömböt használni ahhoz, hogy ezt lássuk. Ezért két tervünk van a versenyre. A B-terv az, ahol nem lehetnek szurkolók.”
 
Ha valóban nem lehetnek majd nézők,l az komoly kihívást jelethet, ugyanakkor az is kihívás, hogy egy esetleges pozitív vírus teszt esetén miként különítsék el az érintett személyt és közvetlen környezetét.
 
“Az FIA nagyon világos utasításokat írt elő. Láthattuk az F1-ben Sergio Pérez pozitív tesztjénél a versenyző és a vele érintkezők szakszerű elkülönítését. A nézőkkel hasonlóan fogunk eljárni. Különböző jegy és bérletcsomagunknak köszönhetően a szurkolók csoportokban fognak csak találkozni egymással és a csoportok nem érintkeznek egymással. A versenyzők és a szerelők ugyancsak kis csoportokban érintkezhetnek. Pozitív tesztnél elég egy csoportot elkülöníteni és nem kell mindenkit. Az egész világ figyeli a munkánkat, mert március óta ez lesz az első WRC futam. Mindenkit érdekel, hogy a szurkolókat minként tudjuk kezelni és miként tudjuk a kockázatot csökkenteni.”
 
Az Észt Rally szeptember 4-6 között lesz.

Érdemes elolvasni

Neuville az élen, Hyundai 1-2

Hund Gábor

Ismét Neuville vezet, három defekttel indult a délután

Hund Gábor

Tanak: Ehhez nincs mit hozzátenni

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!