WRC

Evans és Rovanperä is vb-címért harcolhat

A Toyota, svédországi győzelme után engedélyezte Elfyn Evansnek, hogy első vb-címéért harcoljon.

Tommi Mäkinen, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője elárulta, Elfyn Evans és Kalle Rovanperä is hasonló támogatást kap, mint a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier.
 
“Mindenki nagyon boldog a svéd eredmény után a csapatban. Elfyn Evans nagyszerű győzelmet szerzett, míg Kalle Rovanperä harmadik lett.
A folytatásban csakúgy, mint Sébastien Ogier Elfyn és Kalle is hasonló támogatásban fog részesülni a vb-címért folytatott csatában.
Sok ötletünk van, hogy a támogatást miként kaphatják meg és hogy miként segíthetnénk őket még jobb eredményekhez” – mondta Tommi Mäkinen.
 
Elfyn Evansnek már jó esélye volt a Montén is a győzelemre, azonban az utolsó napon Thierry Neuville és Sébastien Ogier is megelőzte. Svédországban azonban a walesi versenyző az elsőtől az utolsó szakaszig vezetett és végül megérdemelt győzelmet aratott a vb-címvédő Ott Tänak előtt.
 
Kalle Rovanperä ugyanakkor a Montén debütált WRC-vel az 5. helyen célba érve, míg Svédországban folyamatosan a dobogóért harcolva, végül a Power Stage-en előzte meg a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier-t és lett karrierje során első alkalommal dobogós.
 
“Azt hiszem, Elfyn mindenkit meglepett a Montén, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodott a Toyota Yaris WRC-hez. Most azonban magabiztosságával okozott nagy meglepetést.” 
 
Elfyn Evans két verseny után két dobogós eredményének köszönhetően vezeti a vb-pontversenyt, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint Thierry Neuville.

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor