WRC

Evans: Van pozitívum is ebben a helyzetben

Elfyn Evans a világbajnokság második helyéről várja a WRC szezon folytatását, azonban a walesi pilóta ezekben a nehéz napokban is talál pozitívumot.

 
“Nagyon furcsa időket élünk, de szerencsés helyen élek. – mondta Elfyn Evans. Az Egyesült Királyságban most az a szabály, hogy naponta egyszer lehet kimenni a házból sportolni. A házam éppen az erdő szélén van, ezért úgy tudok mozogni, hogy nem érintkezek másokkal. Futok és hegyikerékpározok napi rendszerességgel. A kerékpározás amúgy is a szokásos edzésem része, és nagyon szeretem is mert fizikailag is fáraszt és nagy koncentrációt igényel. Az év ezen időszakában általában sokszor utazással töltöm az időt, de most azonban pozitívumnak számít, hogy itthon vagyok és tudok fizikai edzéseket, erősítéseket is végezni.”
 
Evans értékelte idei teljesítményét is.
 
“Jól kezdtük a szezont, az biztos. Ez messze a legjobb szezonkezdésem a WRC-ben. Viszont még mindig szeretnénk jobban teljesíteni, ezért azon gondolkozunk, hogy ezt miként tudnánk elérni. Ugyanakkor nagyon frusztráló, hogy nehéz jelenleg tervezni. Tudom, hogy sokan azon dolgoznak, hogy minél előbb folytatódjon a szezon és a lehető legtöbb verseny legyen még megtartva, és tudom, hogy nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni. Viszont már nagyon szeretnék ismét versenyezni.”
 
Elfyn Evans három verseny után a WRC pontversenyének második helyén áll toyotás csapattárástól, Sébastien Ogiertól 8 pontra lemaradva.
 

Érdemes elolvasni

Tanak figyelmeztette az észt szervezőket

Hund Gábor

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor