Rally Rally 3 Sajtóanyag

Ez csak az első lépés volt, megyünk tovább!

20 hónapos kihagyást követően a Bakonya Rally-n tért vissza a Kálmánczi – Schmidt kettős méghozzá egy Citroen C2 R2 Max-szal. A hosszú szünet egyáltalán nem látszott a Balázsok teljesítményén, sőt az is bebizonyosodott, hogy a pécsi fiúk nem csak Ladával tudnak gyorsan menni.

„Abszolút azt kaptam, amit vártam.” Vágott rögtön a közepébe Kálmánczi Bazsi. „Iszonyatosan izgultam az első gyors előtt. Kíváncsi voltam, hogy egy éles bevetésen, hogyan fogok viselkedni. De amint elrajtoltunk, kitisztult minden! Tudtam koncentrálni, amit elterveztem azt maradéktalanul meg tudtam valósítani. Eszméletlen jól éreztem magam, szuper volt a gyorsaságin, amikor pedig beértünk a célba, egy nagy kő esett le a szívemről, ugyan azt éreztem, mint a baleset előtt. Megkönnyebbültem és onnantól kezdve egész nap olajozottan, terv szerint alakult minden. Az autó azt adta, amire számítottam, sőt még többet is, az pedig számomra pozitív visszacsatolás, hogy rendeltetésszerűen tudtam használni.

Az ős Zsigulisnak tehát egyáltalán nem volt szokatlan a frontos Citroen. „Egy kérdés volt bennem, hogy ez a rövid tengelytáv milyen mozgást ad az autónak, de bármi történt, egy minimális kormánymozdulattal le lehetett reagálni és menni tovább, úgyhogy nagyon jó volt. Igazából már nagyon vártam, hogy tudjak egy ütőképes, jó elsőkerekessel menni és megmutatni, hogy ezzel is gyors tudok lenni.”

A csapat, a Bakó Rally Team is mindent megtett azért, hogy Balázs a verseny előtti teszten a lehető legjobban össze tudjon csiszolódni a C2 R2 Max-szal. „Nagyon jó fejek voltak, szombaton ők szorgalmazták, hogy menjek még, hogy amennyire csak lehet, megismerjem a kis autót. Láttam rajtuk, hogy ők is boldogok attól, hogy mi boldogok vagyunk és eszméletlen jó hangulat volt a szervizparkban. Az volt a hab a tortán, hogy átérezték az örömünket.”

A verseny elejétől a végéig ott volt a csapat mellett a szervizparkban Prigyeni Tiszák Péter is, aki reggel ugyanannyira izgult, mint a Balázsok. Kicsit olyan volt, mintha ő is versenyezne, mert pontosan tudta, hogy miről szól ez az egész.

„Így van! Peti végig szurkolta velünk a hétvégét, amellett, hogy segített a lebonyolításában. Nagyon sokat köszönhetünk neki, mind barátilag, mind szakmailag, gondolok itt például a keverékek és a guminyomások megválasztására, illetve közösen teszteltünk, vittük egymást és sokat segített az ottani tapasztalat csere. Láttuk rajta, az elégedettséget, hogy jól sikerült a visszatérésünk, amin ő rengeteget dolgozott a háttérben. Balatonyi Árpinak köszönjük a szuper rendezést! Nagyon jó volt ez az etapos, időellenőrzős lebonyolítás, flottul ment minden. Az, hogy végül nem a mezőnyben mentünk, a csapat döntése volt, méghozzá azért, nehogy leszálljon a vörös köd, ha netán pár másodpercre lennénk valakitől. Most nem az volt a cél, hogy életre-halálra menjünk, hanem, hogy visszarázódjunk, egyáltalán kiderüljön, hogy képes vagyok-e még ugyan azon a szinten teljesíteni, mint a baleset előtt. Erre a kérdésre szerencsére megkaptuk a választ, így maradéktalanul elégedettek vagyunk! Még egyszer hatalmas köszönet jár a Bakó Rally Teamnek a szuper autóért és azért a pozitív atmoszféráért, amit a szervizparkban teremtettek számunkra, illetve külön köszönjük a rengeteg buzdítást a szurkolóknak, akik mellettünk voltak annak ellenére, hogy nem Ladával mentünk. Értékelték az igyekezetünket és azt, hogy próbáltunk gyorsan és látványosan menni a Citroennel is. Ez a rengeteg pozitív energia pedig arra sarkal minket, hogy csináljuk tovább, sőt már az is biztos, – hála Tiszáknak – hogy nemsokára még egy fokkal komolyabb technikát is kipróbálhatunk.”

Üdvözlettel a Balázsok & Tiszák

Fotók: HK motion

Érdemes elolvasni

Hibjánék feljebb lépnének

Hund Gábor

Jánosa: Megjegyeztem azt a kanyart

Hund Gábor

Kurtosék dobogóra állnának

Hund Gábor