WRC

Ez győzte meg az FIA-t Monzáról

Az FIA és Yves Matton rally igazgató sem támogatta azt az ötletet, hogy a Monza Rally Show váljon WRC futammá, de a szervezők új javaslata után már a naptárba kerülhetett a verseny.

 
“Minidig is fontos volt, hogy a lehető legtöbb versenyt rendezzük meg a WRC számára. – mondta Yves Matton, az FIA rally igazgatója.Néhány hónapja kaptuk meg a Monza Rally Show WRC futam javaslatát, melyben csak a versenypálya szerepelt útvonalként. Ezt sem az FIA, sem pedig én nem támogattuk. Az új útvonal, mely a versenypályán kívül is tartalmaz szakaszokat, már sokkal meggyőzőbb volt. A verseny célja most, hogy a lehető legtöbbet mutassunk meg a versenypályából, de úgy, hogy ne váljon szalmabála kerülgetéssé a rendezvény.”
 
A Monza Rally és az Ypres Rally is kérdéses a járvány második hulláma miatt, Matton szerint elkerülhetetlen, hogy egy kormány akár néhány nappal is lemondja egy verseny megrendezését.
 
“A jelenlegi helyzetben akár a verseny előtt néhány nappal is előfordulhat törlés. Mi, az FIA a szervezőkkel és néhány érdekelttel igyekszünk elkerülni, hogy WRC futamot kelljen törölni, de nem akadályozhatunk meg egy kormányt sem a törlésben.”

Érdemes elolvasni

11 WRC, 54 R5-ös, 95 induló Monzában

Hund Gábor

Nehéz helyzetben van Evans

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató