Gokart Sajtóanyag

Ezen pörögnek a kerekek!

Komoly szintet lépett Hideg Ádám, aki a Mini kategóriában elért sikerei után idén már nagy vázzal, Juniorban folytatja nemzetközi gokart szereplését. Ezt segíti új csapata a Révész Truck Racing Team, valamint a technikai hátteret adó gyári Kart Republic csapat. 

Ádám első Junior versenye február 18–20-a között lesz a legrangosabb WSK sorozat Champions Cup futamán az olaszországi Adriában. 

A szezon előtt, egy teszten próbálhatta ki a számára új vázat és a WSK-ban valamint az FIA bajnokságokban is használt, brutálisan erős OKJ motort.

„Nem lehetett Ádám arcáról letörölni a mosolyt – mesélte Hideg Krisztián csapatvezető. – Az első bemenet után vigyorogva jött hozzám, hogy apa, azt hittem, ez egy kicsit erősebb lesz, mint a tavalyi motorom, de ha gázt adok, akkor kipörögnek a kerekek! 

Brutálisan erősek az OKJ motorok, az egy kilométeres pályán 5–6 másodperccel ment gyorsabban, mint a tavalyi Mini kategóriás gokarttal.

Szerencsénk volt a teszttel, sokat esett az eső, így Ádámnak is könnyebb volt beletanulni az új technikába. Első nap egyfolytában sprinteltette a szerelőjét, Szombathelyi Bencét, mert megforgott és egyedül nem tudta betolni a gokartot. De másnap már kímélte őt.“

A kategória mellett a csapat és a technikai hátteret nyújtó olasz csapat is új. 

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén a Révész Truck Racing Team színeiben versenyezhet Ádám, ahol nagyon komolyan veszik az utánpótlást. Szintén nagy dolog, hogy az olasz Kart Republic gyári csapatába kerültünk, ahonnan nagyon sok műszaki támogatást kapunk. 

Ádám az első teszteken mindenkire jó benyomást tett, jövő héten már élesben bizonyíthat az első versenyén Adriában.“

Érdemes elolvasni

Magyar Super Masterek

mihalyi.csaba

Molnár Martin: Közel a döntő

mihalyi.csaba

Hideg Ádámot csak a bordája állította meg

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató