Ajánlott ORB Rally Rally1

Ezért nem indult Szauer Gergő Boldogkőn

Sokan várták, vártuk Szauer Gerő bemutatkozását az R5-ös mezőnyben, de a verseny előtti nap csak egy rövid hír jelent meg a 2WD Kupa tavalyi bajnokáról, hogy koronavírus fertőzés miatt kénytelen kihagyni a Boldogkő Rally-t. Épp ezért felhívtuk a mohácsi versenyzőt, hogy mi van vele? Szerencsére, bíztató hírekkel tudott szolgálni.

Kezdjük a legfontosabbal! Hogy vagy?

„Hát… Máskor meg sem kottyan, ha feljövök a harmadik emeletre, akár még csomagokkal is. Most, hogy elkapott a betegség, csak felballagtam a szintünkre, mégis teljesen elsavasodtam. Borzasztó nehéz ezt megélni, de el kellett fogadnom, hogy ez van.”

Orfű előtt egy héttel tesztelted a Ford Fiestát, Boldogkőre pedig leadtátok a nevezéseteket. A betegség mikor mikor döntött le a lábadról?

„A tesztet követő vasárnap nem múlt el az erős fejfájásom. Majd hétfőre elszállt minden erőm és kisebb lázam is lett. Aztán szép lassan már mindenem fájt, az izmaim, a csontjaim, a bőröm. Ezért csináltattam egy tesztet, ami megerősítette, hogy elkaptam a koronavírust. Öt-hat napon át tartott a levertség a fájdalmakkal együtt. Nem tudtam mást csinálni, csak feküdtem. Aztán amikor elmúltak a fájdalmak, még 5-6 napig csak annyi erőm volt, mint egy csecsemőnek.  Egy sima porszívózástól is annyira elfáradtam, hogy le kellett ülnöm pihenni. Nálam is jelentkezett a légszomj, de szerencsére annyira nem volt súlyos, mostanra pedig jól vagyok.”

Így totál egyértelmű, miért nem indultatok Boldogkőn.

„Az Orfű Rally idején voltam nagyon rosszul, majd az azt követő kedden-szerdán rá kellett jönnöm, hogy nem tudok elmenni Boldogkőre. A hét közepén hoztuk meg a döntést, hogy nem indulunk, mert egyszerűen nem voltam képben a vírus miatt. Pedig nem akartam feladni, még a tréningautóval is elmentem kocsizni, de nem voltam az igazi, tompának éreztem magam. Egy Rally1-es verseny pedig nem játék, egészségesen is kimerítő egy futam, abban az állapotban pedig nem lett volna kivitelezhető a versenyzés. Sok aggódó üzenetet kaptam, amit nagyon köszönök. Nyilván nem szerettem volna nagy dobra verni, hogy beteg lettem, de így is sokan megkerestek. Még egyszer köszönöm!”

Vörös Gergő

Fotók: HK motion & Szauer Gergő

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.