WRC

Ezt Fourmaux és Katsuta nyerte a Horvát Rallyn

Adrien Fourmaux azonos, maximális pontszámot kapott Takamoto Katsutával a Dirtfish versenyző értékelő cikkében Colin Clarktól.

 
A Dirtfish legendás újságírója, Colin Clark a Horvát Rally után is értékelte a WRC-vel indulók teljesítményét.
 
1. Adrien Fourmaux (abszolút 5.) 10 pont/10 pont
Teljesítményét a legfantasztikusabb WRC autóval való debütálásnak értékelte Colin Clark. Fourmaux-nak csak kis híján múlt, hogy nem szerzett azonnal szakaszgyőzelmet is, de az általa bemutatott gyorsaság így is elképesztően fantasztikus volt. Nyugodtan és gyorsan tudott vezetni. Malcolm Wilson folyamatosan bízott fiatal versenyzőjében, de Fourmaux azonnal bizonyított is az M-Sport vezetésének.
 
2. Takamoto Katsuta (abszolút 6.) 10/10 pont
A Toyota japán versenyzője csakúgy mint eddigi 2021-es futamain, Horvátországban is a hatodik helyen zárt. Következetes versenyzése idén úgy tűnik kifizetődik, pedig tavaly többször is a Yaris WRC törékenységét tesztelte. A horvát verseny szombati napján kétszer is a leggyorsabb tudott lenni, így megerősítette mások vélekedését, miszerint a szezon meglepetése lehet.
 
3. Sébastien Ogier (abszolút 1.) 9/10 pont
Ogier számára nem sikerült tökéletesen a Horvát Rally, de bizonyította, hogy a valaha WRC-vel indult versenyzők egyik legjobbja. Vasárnap reggel egy közúti baleset után is képes volt összeszedni magát és végül az utolsó méterekig tartó csatában sikerült nyernie. Ogier a győzelem után a bajnokság élére állt, míg riválisai törhetik a fejüket, hogy miként változtatják ezt meg.
 
4. Elfyn Evans (abszolút 2.) 9/10 pont
A fiatal walesi pilóta ismét tavalyi önmagát mutatta, és csaknem megszerezte első idei győzelmét. A győzelem elmulasztása miatt biztosan csalódott lesz, de ha azt nézzük, hogy kissé elmarad tavalyi formájától, akkor biztosan örül, hogy ennek ellenére is a vb címért folyó csata egyik résztvevője tud lenni. Következetes versenyzése eddig kifizetődött, és valószínűleg már közel van első 2021-es győzelme is.
 
5. Thierry Neuville (abszolút 3.) 9/10 pont
Colin Clark szerint, ha a belga versenyző szombat délelőtt nem választ rosszul gumit, akkor nyerni tudott volna. A forgás és egy túlcsúszás kivételével nagyszerű tempót mutatott. A korábban fennálló nyelvi nehézség Martijn Wydaeghével megoldódott, így Neuville képes lesz olyan tempót találni a Hyundaijal, melyre csapattársai nem képesek.
 
6. Gus Greensmith (abszolút 7.) 7/10 pont
A horvát verseny előtt Chris Patterson lett a fiatal angol pilóta navigátora, hogy segítsen az idényét megmenteni. A tapasztalt navigátor segítségével pedig képes volt versenyképesebb eredményeket elérni, összeszedettebb volt és koncentráltabbnak tűnt, mint bármikor előtte. Gus Greensmith éppen erre a horvát teljesítményre építhet majd a jövőben.
 
7. Ott Tanak (abszolút 4.) 6/10 pont
Hét hét eltelt az észt versenyző domináns győzelme óta az Arctic Rallyn, azonban Colin Clark szinte nem is ismert a 2019-es világbajnokra Horvátországban. Tanak egyszerűen bírkózott az autóval aszfalton és nem igazán tudott ebben a küzdelemben nyerni. Ugyanakkor az észt versenyző tudása is kellett a negyedik hely megszerzéséhez ilyen nehéz körülmények között.
 
8. Craig Breen (abszolút 8.) 4/10 pont
Az ír versenyző tavaly Észtországban második lett, az idei Arctic Rallyn pedig dobogó közelben zárt, ezért sokan egy dobogóért folyó csatát vártak tőle ezúttal is. Ezúttal azonban erre képtelen volt. Power Stage-en szerzett második idejével azonban mégis csak tudott segíteni a Hyundainak.
 
9. Pierre-Louis Loubet (abszolút 29.) 3/10 pont
A fiatal francia versenyző szenvedése Horvátországban is folytatódott. Versenye gyakorlatilag már pénteken véget ért, később azonban visszaállva próbált jó tempóban közlekedni. Katsuta egyre jobb és Fourmaux kimagasló debütáló teljesítménye, azonban csak nyomást helyez Loubet-re is, hogy még jobban teljesítsen.
 
10. Kalle Rovanpera (kiesett) 1/10 pont
Horvátországba a WRC pontversenyének élén állva érkezett, azonban versenye hamar, már az első szakaszon véget ért. Sokakat emlékeztetett a fiatal toyotás, hogy még nagyon sokat kell tanulnia. Rovanpera azonban képes gyorsan tanulni és mostani balesetből később profitálhat.
 
Állás a versenyzői teljesítmények alapján a 3. verseny után
1. Thierry Neuville           8+8+9=25
2. Sébastien Ogier        10+5+9=24
3. Takamoto Katsuta   6+8+10=24
4. Elfyn Evans                 8+7+9=24
5. Ott Tanak                    4+9+6=19
6. Kalle Rovanpera         8+9+1=18
7. Gus Greensmith        2+7+7=16
8. Craig Breen                0+8+4=12
9. Pierre-Louis Loubet  3+6+3=12
10. Adrien Fourmaux  0+0+10=10
11. Oliver Solberg        0+10+0=10
12. Janne Tuohino      0+10+0=10
13. Dani Sordo               7+0+0=7
14. Teemu Suninen       1+5+0=6

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.