Kamion Sajtóanyag

Ezúttal is Pole, és dobogó Csehországban! 

A Révész TRT és Kiss Norbert szempontjából jól sikerült szombati nap után vasárnap újabb két futam következett a csehországi Mostban rendezett kamion EB versenyhétvégéjén. Norbi ezúttal sem bízta a véletlenre, és már a reggeli szabadedzésen jelezte, ezúttal sem lehet majd megállítani. A szerelők által tökéletesen beállított autóval 2:10:83-as időt ért el, és csak a második helyezett Lenz tudott egy másodpercen belül maradni a magyar pilótához képest. A kvalifikáció is jól sikerült, így Norbi az élről rajtolhatott a vasárnapi első futamon.

Szakadó esőben vágtak neki a távnak a versenyzők, és Kiss Norbert remekül kapta el a rajtot, az élre állt. Sok volt a megcsúszás, nagyon nehéz volt pályán tartani az autókat, és egy alkalommal a magyar pilótának is korrigálnia kellett, amit Lenz kihasznált, és megelőzte. Két kanyarral később viszont Lenz csúszott meg, Norbi visszatámadott, és ismét a Révész TRT kamionja állt az élen, amikor piros zászlóval félbeszakították a versenyt, mivel a sok eső és vízátfolyás miatt balesetveszélyes volt a pálya. Hosszú várakozás után a megismételt rajt után Kiss Norbert vezetett, a nedves pályán folyamatosan növelte előnyét, és úgy tűnt, magabiztosan nyer, de egy műszaki hiba miatt két körrel a vége előtt Lenz és Lacko is elment Norbi mellett, aki így végül harmadik lett.

– Az időmérő edzés remekül sikerült, de aztán eleredt az eső, és a pálya középső részén, ahol új aszfaltot kapott, nagyon megállt a víz, és ott mindenki esett-kelt.  Jogosan intették le a futamot, mert elég veszélyes volt ez a rész. Egy órával később újra indulhattunk, sikerült ismét vezetnem, de két körrel a vége előtt eltört a bal első féktárcsám, és csoda, hogy nem csúsztam ki. Végül sikerült behoznom az autót a harmadik helyen, ami nagyon jó eredmény, ennek örülök. Egy olyan pályán sikerült a hétvégén jól szerepelni, melyet mindenki ismer, sokan ide járnak tesztelni, ez jó előjel.  Köszönöm a csapatnak a munkát, büszke vagyok a csapatra – mondta Kiss Norbert a verseny után.

 

VERSENYNAPTÁR 2020

MOST – 2020.08.29-30.
ZOLDER – 2020.09.12-13.
JARAMA – 2020.09.26-27.
HUNGARORING – 2020.10.17-18.
LE MANS – 2020.11.07-08.
MISANO – 2020.11.14-15.

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.