Rally Café Magazin
F1

Leclerc az 1000. F1-es futamon is a győzelemért harcolna

A Ferrari fiatal monacói versenyzője, Charles Leclerc Bahreinben az autó motorhibája miatt nem tudta megszerezni első futamgyőzelmét, de a hétvégi Kínai Nagydíjon ismét a győzelemért harcolna.

Charles Leclerc már Bahreinben, második ferraris versenyén megszerezhette volna első futamgyőzelmét, miután első poleját szerezte meg, azonban akkor az autó motorhibája miatt csak az első dobogós helyezését tudta elérni.

A 21 éves monacói azonban nagyon éretten viselkedve fogadta el, hogy a technikai probléma miatt veszítette el a versenyt, ami után Lewis Hamilton és szinte mindenki elismerően beszélt Leclercről.

Hétvégén az 1000. F1-es futamra kerül sor Kínában, ahol 2006-ban Michale Schumacher utolsó győzelmét szerezte. Leclerc pedig első futamát szeretné megnyerni a Sanghaji pályán.

“Általában a Kínai Nagydíj nagyon jó szokott lenni, az időjárás kiszámíthatatlan, az eső akkor is érkezhet, amikor a legkevésbé számítasz rá. Ez a helyszín méltó rá, hogy az 1000. futamnak adjon otthont. Remélem, hogy az autóm ugyanolyan erős lesz, mint Bahreinben és akkor ismét a győzelemért harcolhatok.” – mondta Charles Leclerc.

Érdemes elolvasni

Kubica elköszön a szezon végén

Hund Gábor

Bottas Meeke gyorsaságával vetekszik

Mihályi Csaba

Kubica a magyar rallyt követi

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató