WRC

Feladta tervét az M-Sport?

Malcolm Wilson szeretett volna 2022-re egy sztárversenyzőt igazolni, hogy az M-Sport ismét vb címért harcolhasson a Rally1-es autóval, azonban ezt feladni látszik egy mostani nyilatkozat.

 
A jelenlegi WRC mezőnyben négyes képesek álladóan az élharcban részt venni: Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Thierry Neuville és Ott Tanak.
 
A négy versenyző közül kettő már biztosan nem szerződik máshová, míg másik kettő esetében szintén valószínűtlen a csapat váltás.
 
Thierry Neuville és Ott Tanak már korábban leszerződött több évre a Hyundaihoz, míg Sébastien Ogier jövőre már csak kiválasztott futamokon indul a Toyotával, Elfyn Evans pedig ugyancsak hosszabbított a Toyotával a háttérinfók szerint.
 
Malcolm Wilson elismerte, hogy igazán erős versenyző szerződtetésére napról napra csökken az esélye, így már a jelenlegi versenyzők megtartása is jó opciónak tűnik az M-Sportnak.
 
“Van még néhány lehetőségünk a tárgyalások során, nem kell rohannunk. – mondta Malcolm Wilson. Az emberek könnyedén kitalálhatják, hogy még kik és hányan jöhetnek szóba jövő évi csapatunkban. Minden elérhető emberrel tárgyalásokat folytatunk, de jelenlegi három versenyzőnk, Gus Greensmith, Teemu Suninen és Adrien Fourmaux is jó potenciállal rendelkezik. Ha jövőre is maradnak csapatunkban, nem fogok csalódni. Lehet, hogy nem mindenhol tudunk 1005_ot nyújtani, de kiválasztottuk azon versenyeket, ahol megtudjuk mutatni az erősségeinket és Gus, valamint Adrien pont ezt tették eddig. Teemu ugyancsak bizonyított már az őket ért kritikák ellenére. Folyamatosan látjuk jelenlegi versenyzőink gyorsulását, következetességét és fejlődését, amit a maguk módján tudnak elérni.”
 
Teemu Suninen 2017-ben csatlakozott az M-Sport családjához és 2018 óta jórészt a WRC-vel versenyez, eddig három dobogós eredményt elérve. és 14 szakaszt nyerve.
 
Gus Greensmith a 2016-os Wales Rallyn csatlakozott az M-Sporthoz és 2019-től vezetheti a Ford Fiesta WRC-t, első teljes WRC szezonja pedig az idei. Eddig dobogója és szakaszgyőzelme nincs, az idei Szafari Rallyn érte el eddigi legjobb, negyedik helyezését.
 
Adrien Fourmaux 2020-ban csatlakozott Malcolm Wilson csapatához, de már 2019-ben is Fordokkal versenyzett a WRC-ben. A Fiesta WRC-t idén vezethette először és eddigi három versenyén, 1 szakaszt nyert, Horvátországban és Kenyában pedig az ötödik helyen zárt.

Érdemes elolvasni

Így látta Makai Gergely a Spanyol Rallyt (videó)

Hund Gábor

Ogier: Újabb lépést tettünk a bajnoki cím felé

Hund Gábor

Rally Spain 2021 – Crash & Show (videó)

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.