ORB Sajtóanyag

Felébresztették az oroszlánt

Sikeresen teljesítette 2021-es első versenyét a Gulf Racing Hungary párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó, akik a hétvégén a Kiskunlacházai Frt-n próbálták ki a téli álomból felébresztett oroszlánt.

Az autó november óta nem volt beindítva, Zoli két akkumulátort is lemerített, mire telefonos segítséget kapott.

„Nem volt még ilyen autó a garázsban, de szerencsére másnak igen, így telefonon kértem segítséget Bakó Lacitól, aki elmondta, ha nem indítod be hetente, akkor ez így működik. A légszűrőbe fújtunk egy kis féktisztítót, majd az autó azonnal beindult” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán, majd hozzátette. „A kocsit a szezon végén teljesen szétszedtük, mindent kicseréltünk benne, már csak a gátlókat kell elküldenünk revízióra.”

A bal első lengéscsillapító nem működik tökéletesen, de egy reptéren ennek nincs nagy jelentősége, így Zoli és Andris ellátogattak az Frt februári versenyére. Szerencséjük volt, mert a regisztráció első ütemében nem fértek be, de a rendező nagylelkűségének és egy visszamondott nevezőnek köszönhetik, hogy ott lehettek a versenyen.

„Jó volt újra együtt versenyezni, hiányzott már. Bár ez a nagy hideg nem a mi világunk, nem megyünk a bajnokságban ilyen időben, de ennek ellenére a gumiválasztásunk jól sikerült. A licences kategóriába adtuk le nevezésünket, ahol másodikak lettünk. A három körből kettőben mi voltunk a gyorsabbak, de ezek hihetetlenül kis értékek, amik döntöttek. Az első helyről 0.105-del maradtunk le” – tette hozzá Zoli.

A csapat az eredménnyel maximálisan elégedett, tudják, hol lehet még javítani.

A folytatásban az autó maximális felkészítése a céljuk, amit elképzelhető, hogy újra csak az Eger Rally-n láthat majd a nagyközönség.

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Kiderült 😱 Szauer Gergő ebben a kategóriában indul idén

Vörös Gergely

Hivatalos: Változik a rally versenynaptár!

Hund Gábor

Mégsem Orfűn lesz a szezonnyitó?

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató